maandag 15 november 2021

Voorarrest

Als we zijn neef moeten geloven, hebben Rutte en De Jonge al dan niet persoonlijk aangifte gedaan tegen zelfbenoemd klokkenluider Huig Plug, die vrijdag is opgepakt en nog in voorarrest blijft.

Aanleiding zou bijgaande tweet zijn geweest, waarin twee bodybags zijn te zien met als tekst 'Sorry mensen! De persconferentie gaat niet door vanavond'.

Omdat Plug alle werkdagen op het Binnenhof is te vinden en bewindslieden aanspreekt, de laatste tijd steeds dwingender, heeft de politie deze morbide grap kennelijk toch als een risico ingeschat.

Volgens het OM (bron: Leidsch Dagblad) blijft Plug in ieder geval vastzitten tot de officier van justitie, na het afronden van het onderzoek, heeft besloten wat hij met de zaak wil.

Inmiddels staat de werkloze Pieter Parlevliet, 'neef en waarnemer', de ganse dag te blauwbekken voor het politiebureau, voor het geval Plug ineens wordt vrijgelaten. Hij kreeg nog gezelschap ook, een oud crimineel en een of andere malloot met een rattenmasker op kwamen Plug een hart onder de riem steken. 

Inmiddels is een crowdfundactie voor Plug opgestart, Luis in de pels Stop Huig Plug denkt er het zijne van: 'Crowdfunden om de dwangsommen te betalen die Plug welbewust heeft laten oplopen tot een kwart miljoen terwijl de miljoenen tegen de plinten klotsen bij zijn meesters Nico en Pieter Parlevliet.'

UPDATE: Op 24 november moet de Katwijker bij de politierechter komen. De rechter-commissaris bepaalde dinsdag dat hij tot die tijd in voorlopige hechtenis blijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten