donderdag 25 november 2021

Wappie utopia

Ondernemerschap kan Addy van Wichem niet ontzegd worden. Een paar jaar geleden lieten Addy en zijn familie Nederland al achter zich om voor het oog van de camera naar Chili te vertrekken. 52 afleveringen lang konden kijkers het wel en wee van het gezin volgen in een kopie van Ik Vertrek bij RTL.

Doch de handel in overzeese stroopwafels leek niet aan te slaan, en dus keerden de Van Wichemmetjes terug naar het kikkerland.

Nadat een sportschool in Voorburg ook al in het honderd liep, vertrok het gezin naar Portugal om daar offgrid te leven. Addy was inmiddels compleet in bizarre complotten gaan geloven, inclusief de onvermijdelijk platte aarde, en besloot een eigen Utopia te gaan stichten met geloofsgenoten.

Die konden ze een stukje land kopen waarop ze een hutje mochten bouwen. Wat Van Wichem niet had verteld was dat hij de grond nog niet had aangekocht (dat gebeurde pas in juli 2021), deze alleen voor landbouw mocht worden gebruikt en er geen meerdere huizen neergezet mochten worden. De grond bleek ook niet aangemeld bij de Portugese overheid, kennelijk om het 'systeem' te ontlopen.

Toen Addy allerlei eisen begon te stellen, of geld begon te vragen voor werkzaamheden, wilden een stuk of zeven gedesillusioneerde bewoners van hun contract af, maar die hebben hun geld niet teruggekregen.

Kees van der Spek confronteerde de ondernemer deze week in Oplichters Gepakt.

Op de site haalt Addy uit naar de aardig ogende geïnteresseerde gezinnen die 'ineens kunnen omslaan in begriploze, egoïstische leugenaars'. 'Begriploos' omdat dan ineens het koopcontract niet 'geldig' is. 'Egoïstisch' omdat ze 'ons de schuld geven van de gevolgen van hun keuze, zelf hiervoor geen enkele verantwoordelijkheid willen nemen en het hen ijskoud laat dat wij door hun beslissing in de problemen zouden kunnen komen.' En verder was het allemaal de schuld van de satanische media.

De verdediging nodigt niet echt uit tot investeren. Vooral niet nadat Addy dit er nog aan toevoegde: . Daarnaast raden wij je aan om de website www.deplatteaarde.nl en de film "Level. The truth is hard to swallow"  eens te kijken. Als je enkel op 'flat earth' googlet, krijg je namelijk (helaas) ook veel zooi, omdat die boeven na 2015* uiteraard de algoritmes veranderd hebben. (*In dat jaar scoorde de zoekopdracht 'flat earth' het hoogst in Google).

Op Twitter is er vooral heel veel leedvermaak over Addy en zijn complotutopia.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten