vrijdag 14 januari 2022

Burgelijke ongehoorzaamheid

Het was weer een buitengewoon heftig wappieweekje, waarin Willem Engel maar liefst drie Twitter accounts kwijtraakte, waaronder een noodaccount van zijn vriendin, toch vooral omdat hij het huisadres van Sigrid Kaag had gedeeld. Engel is inmiddels gevlucht naar Gettr, een sociaal platform van rechtse signatuur dat in Nederland nauwelijks gebruikers heeft.

Ook was er nieuws rond de 'belagers' van Sigrid Kaag die allebei in voorarrest zitten: fakkelman Max vd Berg en filmer Eline van 't Noordende. De eerste zou tot inzicht zijn gekomen dat hij te ver is gegaan, en bereid zijn daarvoor te boeten, maar Van 't Noordeinde zou in hongerstaking zijn gegaan. De rechter verlengde gisteren haar voorarrest met twee weken.

Micha Kat moest ook in de (Noord-Ierse) gevangenis blijven in afwachting van zijn zaak die 21 januari dan toch eindelijk dient. Blijkens zijn wekelijkse updates bij Rob Scholte houdt hij er serieus rekening me dat hij naar Nederland wordt uitgeleverd. 

De 'nieuwe Micha Kat' Huig Plug was nog maar net vrijgelaten uit de PI Almelo, waar hij voor de tweede keer opgesloten zat omdat hij contactverbod met bewindslieden De Jong en Rutte had geschonden, of hij trof een brief van landsadvocaat Kingma van kantoor Pels Rijcken op zijn deurmat. Die besloot tot executoriale verkoop van zijn woning in Katwijk aan Zee aangezien Plug het rechterlijk vonnis niet na wilde leven. Daarin stond dat Plug zich moest onthouden van beschuldigingen aan het adres van een rechter over vermeend kindermisbruik. 'Sinds uw vrijlating bent u in uw oude patroon vervallen'.

Plug sloeg terug door op te merken dat er een ’gigaschandaal’ speelt rond het kantoor van de landsadvocaat, maar het ziet naar uit dat Kat als clochard aan de Katwijkse boulevard gaan leven.

Voor de coronawappies eindigde de week hoopvol: Nederlanders zijn de coronamaatregelen van het kabinet beu. De winkels gaan weer open en de horeca neemt het recht in eigen hand.

2 opmerkingen:

  1. https://robscholtemuseum.nl/r-ing-heft-rekening-stichting-op-vanwege-terrorisme-micha-kat-vanuit-her-majestys-prison-in-belfast-14-januari-2022/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedoel je niet "dat Plug al clochard" ?

    BeantwoordenVerwijderen