dinsdag 11 januari 2022

Rastaman


Je zag hem al maanden richting afgrond glijden: de twee Twitteraccounts van Willem Engel, de voorman van de Nederlandse actiegroep Viruswaarheid, zijn vanmiddag tot nader orde opgeschort. Daarmee is Engel zijn belangrijkste communicatieplatform kwijt. En vermoedelijk zijn belangrijkste tijdverdrijf. Rastaman deed namelijk de ganse dag niets anders dan twitteren.

Het account van Engel was dit weekend ook al 12 uur lang uit de lucht omdat Engel, zogenaamd met excuses, het adres van D66-leider Sigrid Kaag deelde. Dat was een doelbewuste actie om nog meer lastposten naar Kaag te sturen naast fakkelman Max en zijn filmende secondant Eline, die inmiddels ook is aangehouden en donderdag wordt voorgeleid.

'Gezien de terrorismefinanciering en de banden met de Open Society Foundation die ook in sommige landen als een terroristische organisatie wordt gezien, willen wij weten op wie zijn naam deze woning staat,' twitterde Engel. Bij de tekst stond een plaatje met een verzoek om informatie uit het Kadaster, waarbij de postcode en het huisnummer van Sigrid Kaag worden vermeld. Kaag deed aangifte.

Volgens Engel heeft Twitter hem laten weten dat de accounts zijn verwijderd omdat hij de regels zou hebben overtreden door het plaatsen van ’manipulatieve content en spam’. En natuurlijk is Engel het niet eens met de schorsing en gaat het zoveelste geding aanspannen. We weten inmiddels hoe die zaken aflopen.

Inhoudelijk had Engel de laatste maanden nauwelijks nog iets serieus te melden, behalve een aanhoudende desinfobagger. Engel las artikelen die hij citeerde niet meer nauwkeurig zodat anderen hem telkens moesten corrigeren, putte steeds vaker uit dubieuze (complot)bronnen, en suggereerde nogal eens dat verkeersongelukken en neervallende voetballers een dodelijke prik hebben gehad. 

Vandaag nog moest Barracuda Engel corrigeren: voorzitter David Sassoli van het Europees Parlement overleed aan een ernstige afwijking aan zijn immuunsysteem, maar niet als gevolg van het coronavaccin, zoals Engel graag had gewild. In september werd de sociaaldemocraat in Straatsburg opgenomen met een ernstige longontsteking, veroorzaakt door de veteranenziekte. Engel nam niet eens de moeite om de oorzaak te achterhalen, dat had hem nog geen minuutje googelen gekost.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten