donderdag 6 januari 2022

Mad Max

Gisteren werd hij, voor de zoveelste keer, aangehouden voor de Haagse woning van D66-leider Sigrid Kaag met een brandende fakkel in zijn hand: Max van den Berg, de rijzende ster in de demowereld.

Het incident werd live uitgezonden door Eline van ’t Noordende van Onrecht TV. Die snel afdroop toen zij Kaag de politie zag bellen. De livestreams werden meteen gewist, maar waren inmiddels al gedeeld. Er is aangifte gedaan.

Max wilde Kaag aanspreken omdat wappies denken dat zij een soort van WEF-projectleider is. Wappies menen namelijk dat The Great Reset van Klaus Schwab (schijnt een soort Belzebub te zijn) een plan van wereldleiders is om heimelijk hun macht te vergroten en niet een poging om de wereldeconomie na de coronapandemie opnieuw duurzaam op te bouwen.  

Max werd al eerder aangehouden bij het Rotterdamse huis van Hugo de Jonge. De beveiliging bij diens huis is eind december flink opgeschroefd.

Behalve door een groepje griezels in de Telegram groep Onrecht TV in Opstand, wordt het 'huisbezoek' overal afgekeurd. D66'er Jan Paternotte vindt de actie 'totaal idioot en enorm bedreigend. Wie aan onze ministers komt, komt aan onze democratie'. Partijgenoot Jetten spreekt van 'intimiderend tuig'.

Zowel Van ’t Noordende als Max zijn het afgelopen half jaar duidelijk geradicaliseerd. Eline houdt zich al jaren bezig met armoedebestrijding in Zwolle. Maart 2020 haalde ze nog de lokale pers met haar Facebookpagina Weggeefhoek 038. Waar normaal vooral banken, stoelen, pannensets en boeken worden aangeboden, stonden ten tijde van de eerste coronagolf tientallen mensen klaar om te helpen op andere manieren.  

Max is wedergeboren christen, die vóór corona vooral het evangelie van de daken schreeuwde. Hij zou theologie hebben gestudeerd. Zelf heeft Max naar eigen zeggen acht jaar in de thuiszorg gewerkt, maar heeft vorig jaar zijn baan opgegeven. Waar hij nu zijn geld mee verdient is niet duidelijk. Hij zou geen steuntrekker zijn.

Hij zou het overigens zomaar kunnen worden. Het is inmiddels namelijk wel duidelijk dat Max zich binnenkort voor de politierechter zal moeten verantwoorden en het zal Barracuda niets verbazen als ook Van ’t Noordende van de straat wordt geplukt (als dat al niet is gebeurd).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten