zondag 2 januari 2022

De misspellingen van 2021

 

Een gloednieuw jaar, hoog tijd om terug te blikken op wat de paragnosten en helderzienden voor 2021 meenden te zien. En ze hadden het, zoals eigenlijk elk jaar, weer helemaal mis.

Nostradamus voorspelde een jaar met hongersnood, meteorietinslagen en een ‘zombie-apocalyps’. Een aardbeving zou zelfs heel Californië vernietigen. Het viel mee, corona bleef de gemoederen weliswaar bezighouden, maar de nieuwe milde coronavariant lijkt zijn venijnige voorganger te verjagen. Torenhoge voedselprijzen, opmars crypto en een enorme explosie staan voor 2022 op de agenda, althans volgens zijn uitleggers die actuele ontwikkelingen wel erg makkelijk aan de meesterziener toewijzen.

De Nostradamus van de Balkan Baba Vanga (ook al enige tijd dood) deed het niet veel beter. Baba zou zo onder andere de kernramp in Tsjernobyl en de dood van prinses Diana hebben voorspeld, maar zag voor 2021 dat kanker zou worden genezen, treinen op zonnecellen zouden rijden, Donald Trump door ziekte doof zou worden, en islamitische extremisten een chemische aanval op Europa zouden openen. Voor 2022 voorspelt Vanga de opkomst van VR (...), een nieuwe pandemie dankzij een bevroren virus dat zal vrijkomen uit de Siberische permafrost en een aanval van buitenaardsen.

Paragnost Jan C. van der Heide kleunt ieder jaar mis, en deed dat ook met betrekking tot 2021. Zo had Jan ruim een jaar geleden voorspeld dat Joe Biden om gezondheidsredenen dikwijls vervangen zou worden door vicepresident Kamala Harris. Dat had Barracuda vanwege de broze gezondheid van de bejaarde president ook kunnen verzinnen, maar in heel 2021 werd Biden slechts anderhalf uur vervangen. vanwege een routine-onderzoek naar de dikke darm, een zogeheten coloscopie, die samenviel met de jaarlijkse gezondheidscheck die Amerikaanse presidenten ondergaan.

De niet eerder gehoorde ooggetuige die naar voren zou treden met 'onthutsende feiten' over de dood van Prinses Diana kwam helaas niet opdagen.

Van der Heide zag verder een wereldwijde voedselschaarste en ook in Nederland. Het hamsterspook zou rondwaren. Er waart nu hooguit een inflatiespook rond die boodschappen iets duurder maakt. Terwijl de BTW op groente en fruit is afgeschaft.

Eén van de grootste cyberaanvallen in West-Europa zou in aantocht zijn. Het internet zou worden platgelegd en een tot dan toe onbekend virus zou alle pc's blokkeren. Waaronder die van nutsbedrijven. Toegegeven: Er waren meerdere grote ransomware aanvallen en een urenlange storing bij Facebook, maar veel erger dan dit werd het niet.

Voor 2022 voorziet Jan onder meer ernstige maatschappelijke onrusten in Rusland, waarbij Poetin wankelt, ook zijn gezondheid. Ook ziet hij explosieven nabij het Torentje en Binnenhofvijver. Ze worden net op tijd ontmanteld.

Medium Sonja Dover dacht dat Amalia naar China zou gaan. Ze ging niet. Melanie en Donald Trump zouden gaan scheiden. Het paar bleef bij elkaar. De kans dat premier Rutte zou blijven zitten was volgens Dover heel klein. Diep in zijn hart wilde hij zijn carrière in de Europese commissie Brussel voortzetten. Rutte 4 is in de making. En hij ambieert geen baan in Europa.

Wel juist, maar niet zo moeilijk te voorspellen: De coronabesmettingen kwamen weer terug zowel in Nederland als in Europa en daarbuiten. Mondkapjes zouden worden verplicht gesteld om te dragen op straat (niet) en in alle openbare gebouwen (wel). 

Dover ziet voor 2022 onder meer bloederige rellen in Assen (waar nooit wat gebeurt), een burgeroorlog in Arnhem en de opmars van Rusland naar Polen. 

Van meteo heeft voorspeller Thomas Woolthuis (zou corona hebben zien aankomen) blijkbaar niet heel veel verstand. De koude februari had hij goed, maar er kwam geen zomer met heftig onweer, winden en 'misschien zelfs tornado’s'. Hij zag de vlag halfstok hangen boven vele rijksgebouwen en het Koninklijk paleis. Sociale media zou wereldwijd voor korte of langere tijd (bewust) uit de lucht gehaald worden. Wel juist: hoog oplopende conflicten in Nederland bij rellen bij demonstraties, maar geen aanslagen op ambassades in Den Haag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten