donderdag 9 maart 2023

Oplichting

Pieter Kuit, zijn echtgenote en zijn 30-jarige dochter Jade zijn in Alphen aan den Rijn opgepakt wegens verdenking van verduistering, oplichting en witwassen.  Ze zouden volgens het OM donaties van bezorgde burgers in eigen zak hebben gestoken.

Een agent of tien, sommigen droegen volgens het AD bivakmutsen., zijn dinsdag zijn huis binnengevallen.

In de afgelopen jaren groeiden vader en dochter uit tot twee van de bekendste coronacritici.  Door middel van hoorzittingen en rechtszaken probeerden ze misstanden in de aanpak van de coronacrisis aan de kaak te stellen.

Al gauw bleek Pieter meer te suggereren dan hij kon waarmaken. Hij zou onder meer hebben gesjoemeld met titels voor zijn naam. Zijn BPOC2020 beweerde een rechtszaak tegen de Nederlandse regering bij het Internationaal Strafhof te hebben aangespannen. Het Internationaal Strafhof ként de BPOC2020 niet eens.

Kuit publiceerde een ontluisterend boek waarin de verklaringen waren opgenomen van tachtig (anonieme) agenten over de impact die de coronamaatregelen hebben op hun werk en hun contact met burgers en collega’s. Ondanks herhaaldelijk en dringend navragen bij Kuit bleek niemand toegang te kunnen krijgen tot de vermeende opnames van deze politieverhoren.

Onlangs wilde Kuit zijn langverwachte vaccinatierapport willen presenteren met getuigenissen van artsen. En ook dat rapport kwam niet uit.

Saillant is volgens berichten de samenwerking met de Duitse advocaat Reiner Fuellmich, die een volkstribunaal hield en geld inzamelde om een claim tegen de Staat in te dienen. Ook Fuellmich wordt nu door voormalige sympathisanten beticht van oplichting. Hij zou honderdduizenden euro's aan donatiegeld hebben opgestreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten