zaterdag 25 maart 2023

Micha claim

Micha Kat moet afgelopen week een vreugdedansje hebben gemaakt in zijn Alphense cel. Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft beslist dat de Staat de schade moet vergoeden die Kat heeft geleden na een procedure van de (inmiddels) gepensioneerde rechter Westenberg.

Het lijkt inmiddels een zaak uit de vorige eeuw: Westenberg spande een zaak aan tegen Kat nadat deze een boek had uitgegeven waarin een advocaat werd geciteerd over de wijze waarop Westenberg zich had gedragen in de zogenaamde Chipsholzaak. De procedure van Westenberg tegen de journalist werd bekostigd door de Raad voor de rechtspraak, en daarmee door de Staat.

De journalist vindt dat het onjuist is dat de Staat die procedure voor Westenberg heeft betaald. Hij heeft naar aanleiding van die procedure schade geleden en wil daarom een schadevergoeding van de Staat.

Vooruitlopend op deze zaak, bedacht Kat al eens een meesterlijk plan, beter bekend als de Micha Claim, waarmee hij ook zijn eigen heikele financiële positie in een klap zou kunnen verbeteren. Als zijn trouwe volgers nu eens geld zouden storten kregen ze dat bedrag driedubbel terug. Kat zou de jackpot van 1 miljoen leegtrekken bij Westenberg; de meest kansrijke investering ooit, beloofde hij. Een contractje tekenen hoefde niet, storten kon meteen via PayPal. Blijkbaar zonder geld-terug garantie.

Welke kosten vergoed moeten worden, moet in een nieuwe procedure duidelijk worden. Het wordt vermoedelijk meer geld dan Kat ooit in zijn loopbaan als 'klokkenluider' bij elkaar heeft verdiend, maar zeker geen miljoen. 

Kat schijnt in kleine kring te hebben medegedeeld dat hij met vervroegd pensioen wil gaan en zijn bestaan als plotterjournalist achter zich te willen laten. Zijn site revolutionaironline.com ligt er sinds kort al uit, de domeinnaam is verlopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten