donderdag 2 maart 2023

Afslag gemist

De oude alternatieve media vallen om. Opgeheven: Boublog van Boudine Berkenbosch. Na een radiostilte van een jaar vreest Barracuda dat kettingrookster Boudine het tijdelijke heeft ingewisseld voor het eeuwige leven. De sitenaam is te koop.

Barracuda meent zich te kunnen herinneren dat nepnieuwssite NineForNews van Robin de Boer een groot aantal jaren geleden nog een indrukwekkende omzet draaide met Google Ads advertenties, zo'n 10.000 euro per maand.

En dat met matig geschreven artikeltjes waarin kop noch staart is te ontdekken. Na 7000 artikelen is er nog altijd bar weinig vooruitgang te bespeuren in het staccato schrijftalent van De Boer.

Robin kon er echter prima van leven. Zijn webmaster woonde in Spanje, die regelde het financiële deel.

Maar tijden veranderen. Kennelijk is Robin zijn Google account kwijtgeraakt als gevolg van coronanepnieuws. Er staan nog maar een paar advertenties op de site van afslankbedrijven en badkamerverbouwers. Daar ga je geen 10.000 euri per maand mee verdienen.

Robin heeft nog even overwogen om de site achter de betaalmuur te zetten, maar dat zagen zijn lezers niet zitten.

En dus verschijnen er steeds vaker oproepen voor donaties in euro of crypto onder dreiging van ophef.

Barracuda vreest echter dat NineforNews op zijn laatste benen loopt. Robin heeft duidelijk de afslag naar sociale media gemist, sinds 2021 post hij zelfs niet meer op Facebook en Twitter (of mag dat niet meer). Op YouTube zit hij niet, ook niet op Instagram of TikTok. 

En waar het vroeger ging over chemtrails en UFO's, is Ninefornews tegenwoordig een ordinair uithangbord geworden van PVV- en FvD propaganda. Precies het soort gekleurde nieuws dat De Boer de main stream media verwijt.

2 opmerkingen:

  1. Of Bou nou wel of niet is overleden. Het blijft toch wel triestig dat iemand wiens sociale leven sinds 2005 uitsluitend op internet afspeelt compleet onopgemerkt verdwijnt: er is geen spoor te vinden dat iemand zich bekommert wat er gebeurt zou zijn of aangeeft dat ie haar mist. Nul niks nada.

    Van de complotsites van weleer is idd weinig meer over: zaplog, argusoog, anarchiel etc al jaren ter ziele. Micha al anderhalf jaar in de bak. Tijdelijk vergezeld door WimP (die aan Vlug waarschijnlijk een taaiere tegenstander dan ooit heeft). Gekkie Groenendijk is sinds 2.5 mnd plots verdwenen. Maud Oortwijn al een jaar kwijt. Bovendien Nexus eveneens. Nico laat zijn webstek periodiek volpennen met plichtmatige bagger van een collega mopperopa. Er is idd nauwelijks of niks meer over van wat ik ooit volgde.

    BeantwoordenVerwijderen