zondag 26 maart 2023

Politiek gevangene

Wim Dankbaar doorbreekt de stilte door op zijn webstek te melden dat hij nog tot 15 mei als 'politiek gevangene' in voorarrest zit in de gevangenis van Alphen aan den Rijn, dezelfde bajes waar ook zijn oude kompaan Micha Kat opgesloten zit.

De huishoudelijke mededeling is één lange aanklacht tegen het OM, en blijkt geplaatst door medestander De Grijze Duif, een man die blijkens zijn eigen obscure plotterblogje volledig gefascineerd is door de onzin van Pizzagate.

Of Dankbaar met zijn aanklacht wederom voorwaarden schendt, moet nog blijken. Die zit in voorarrest wegens belaging van Jan Vlug, de advocaat van Jasper S., die Marianne Vaatstra volgens Wim niet heeft vermoord. Die belaging geeft Dankbaar ook met zoveel woorden toe. Diverse keren belde Dankbaar Vlug op. 'X verbrak zonder iets te zeggen de verbinding.'

Wim zegt niet te stoppen met het schrijven over de 'monstrueuze ambtsmisdrijven' van het OM en belooft zijn pakweg vijf medestanders vuurwerk tijdens de zitting in mei, met 'nieuws dat ik om strategische redenen nu nog niet wil brengen'.

Barracuda vreest dat Wim alsnog zijn laatste centen heeft uitgegeven aan een niet getekende verklaring van 'kroongetuige' Faek, een man die in de rechtszaal herhaaldelijk afstand neemt van de beweringen van Dankbaar, maar achter de schermen zomaar zegt wat Wim al 24 jaar wil horen. Volgens Wim is Faek 'eindelijk uit de kast is gekomen met het ware verhaal'. Volgens Barracuda heeft Wim een kat in een zak gekocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten