dinsdag 28 maart 2023

Wraakexpeditie

Na de euforie over de Micha Claim werd Micha Kat vandaag in de rechtbank teruggeworpen in de realiteit. Het Openbaar Ministerie eist maar liefst vier jaar cel tegen hem.

Kat (59) stond dinsdag terecht voor opruiing tot geweld tegen rechters, de gemeente Bodegraven, RIVM-baas Jaap van Dissel en het Algemeen Dagblad.

RIVM-baas Jaap van Dissel moest mede door toedoen van Kat 24 uur per dag beveiligd worden.

Kat stelde schreeuwend dat justitie bezig is met een ‘wraakexpeditie’ tegen hem, maar gaf toe hij dat sommige uitspraken ‘misschien over de top waren’.

Ook bood hij excuses aan. 'Je kunt in dit hysterische klimaat niet alles overzien. Ik wist niet welke krachten er los zouden komen. Ik trek m’n handen er van af.'

De verdediging pleitte vanmiddag voor vrijspraak van Kat. Mocht het toch tot een veroordeling komen dan zou hij de door het OM geëiste vier jaar te hoog vinden. De advocaat wijst op de zaken van Willem Engel en Extinction Rebellion waarbij de straffen veel lager uitvielen

Kat deed een verzoek aan de rechtbank of hij zijn zestigste verjaardag volgende week in vrijheid mag vieren, 'desnoods met een enkelband om'.

Volgens deskundigen is Kat 'bovenmatig intelligent' maar 'snel geëmotioneerd'. Hij heeft een hoge mate van wantrouwen en is snel overtuigd van eigen bevindingen. Er is geen stoornis vastgesteld. Het onderzoek heeft 'niet goed plaats kunnen vinden'.

Uitspraak 11 april.

1 opmerking:

  1. Als ze er zin in hebben starten de door de jaren heen door Kat onterecht beschuldigden een civiele procedure om een vergoeding voor de geleden schade te krijgen. Misschien dat de Staat der Nederlanden de beveiligingskosten voor Van Dissel graag terugziet? Als de Micha-claim daadwerkelijk iets mag opleveren is dit het moment om toe te slaan.

    BeantwoordenVerwijderen