zaterdag 15 juli 2023

Verbod

Het wordt expliciet verboden om in het openbaar de verschrikkingen van de Holocaust te vergoelijken, te ontkennen of te bagatelliseren. Dat heeft het kabinet besloten op voorstel van minister Yeşilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid.

Op beledigende vormen van vergoelijking, ontkenning of bagatellisering van deze internationale misdrijven komt een maximum gevangenisstraf van 1 jaar te staan.

Holocaust ontkennen komt vooral voor bij complotdenkers die toch al de neiging hebben om alle ingrijpende gebeurtenissen (9/11, MH17, coronapandemie) als een mythe uit te leggen. Met name het bestaan van gaskamers wordt dan ontkend. Er zijn volgens deze pseudohistorici geen bergen as, geen crematoria die miljoenen lichamen kunnen wegwerken, geen bergen kleren, geen zeep van lichaamsvet of lampenkappen van mensenhuid, geen archieven, geen geloofwaardige demografische statistieken, enzoverder.

In het verleden waren vooral Micha Kat en de gesjeesde advocaat Jeroen de Kreek op dit gebied actief. Volgens Jeroen waren er helemaal geen Joden vermoord in Auschwitz of de andere concentratiekampen. De eindeloze rij mannen, vrouwen en kinderen die als Joden op de trein naar concentratiekampen zijn gezet om daar slavenarbeid, martelingen, massamoord, typhus en andere onmenselijkheden te moeten ontberen waren volgens hem merendeels geen Joden. 'Die mensen zelf waanden waarschijnlijk waarachtig Jood te zijn.'

In hoog tempo werden door Jeroen blogjes opgericht zoals Holocaustles.nl ('De genuanceerde waarheid over de holocaust'), of een al even fijne site met als naam Nazitruth.

Tegenwoordig is het alleen het antisemitische Niburu waar je nog iets over het verzet tegen de holocaustontkenning kunt lezen, al zijn ze wel zo slim om het niet expliciet te benoemen.

3 opmerkingen:

  1. Nou, op Ninefornews komen ook vaak genoeg holocaustontkenners voor hoor. Die mogen dan dubbel op hun tellen letten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb al jaaaaren niet op nine4news gekeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat je de onzin die oa Vrijland publiceert doorkomen kan.
    Ik loop na 3 zinnen al vast...
    Wat een brij.
    Niburu en ninefornews zijn ook niet te vreten overigens.

    BeantwoordenVerwijderen