dinsdag 8 februari 2011

Nazitruth

Geen idee wat Jeroen de Kreek tegenwoordig voor de kost doet. Zijn Linkedin-profiel lijkt verouderd. Vijftien jaar geleden ging nog goed met hem. Toen stond hij aan het begin van een glanzende carrière als Digitale Advocaat. Het eerste juridisch advies voor ondernemers en particulieren was gratis, en voor een vervolgopdracht liet De Kreek zich graag betalen, zo vertelde hij in menig interview. Al 1999 werd duidelijk dat Jeroen niet echt in het juridische keurslijf paste. Hij werd een soort van domeinkaper. Naast pijpen.nl en beffen.nl liet hij staatsblad.nl, staatscourant.nl, staatsalmanak.nl en wettenbank.nl registreren, maar De Kreek moest die laatste vier van de rechter overhandigen aan Sdu Uitgevers. Een jaar later was Jeroen advocaat af. Hij kon het werk niet meer aan, luidde de verklaring.

Enter Jeroen de Irakactivist. Wereldberoemd in Nederland werd hij daarmee, want (in 2007) veroordeeld tot 118 dagen cel voor opruiing en het bedreigen van premier Balkenende. In hoger beroep werd dat zes maanden gevangenisstraf , waarvan vier voorwaardelijk. Wat hem er overigens niet van weerhield om nog maar weer eens aangifte (Pdf) te doen tegen het CDA.

Met een strafblad op zak begon De Kreek aan een volgend avontuur: zijn eigen politieke partij 'voor de wereldvrede' Mijn Partij. Niet dat er van vrede veel terechtkwam, want De Kreek kreeg al meteen ruzie met MijnPartij Nieuwkoop. Die moest onmiddellijk haar naam opgeven of - nog mooier - zich aansluiten bij zijn partij. Woordvoerder Guus Elkhuizen in het AD: 'We hadden geen idee wat die partij van die meneer wilde, maar toen we zagen dat hij de wereldvrede zo hoog in het vaandel heeft, was het voor ons al snel duidelijk. Dat lijkt ons voor Nieuwkoop niet onze eerste taak, en het zal niemand verbazen dat wij hier geen landelijke politici zullen gaan vervolgen en aanklagen.'

Inmiddels was Jeroen helemaal into complotten. Liefst zo bizar mogelijk en bij voorkeur iets met 9/11 (de nucleaire variant) of AIDS. Bij Zapruder werden ze bijkans gek van hem en kreeg hij een wankerban. De toon van zijn blogje Het Zuur werd met de dag grover ('Schijt christenen' en 'SP onwaarschijnlijke kutpartij') en via Twitter stalkt De Kreek godganse dag de ene politicus na de andere over Irak. Net als bij Micha Kat gaat het bij Jeroen al snel van kwaad tot erger. 'Poep, pies, Hitler, bloed & fuck,' zegt De Kreek over zijn eigen blog en daarvan lijkt geen woord gelogen.

Inmiddels is er een nieuwe gekte bijgekomen: Zionisten aka TerrorJoden aka Nazi. Jeroen als jodenstalker en als holocaust wasverzachter. 'Er zijn geen Joden vermoord in Auschwitz of de andere concentratiekampen. De eindeloze rij mannen, vrouwen en kinderen die als Joden op de trein naar concentratiekampen zijn gezet om daar slavenarbeid, martelingen, massamoord, typhus en andere onmenselijkheden te moeten ontberen zijn merendeels geen Joden. Die mensen zelf waanden waarschijnlijk waarachtig Jood te zijn.'

Stukjes met als koppen 'Holocaust ontkennen noodzaak' en '80 % Joden is NAZI' waren blijkbaar nog niet voldoende, want in hoog tempo zijn allerlei subblogjes opgericht zoals Holocaustles.nl ('De genuanceerde waarheid over de holocaust'), of een al even fijne site met als naam Nazitruth. Vanwaar die segmentatie? Kennelijk omdat De Kreek zich ook realiseert dat hij toch vooral als ongeleid projectiel wordt gezien en als anonieme 'redactie' misschien nog eens serieus zal worden genomen. Gaat niet meer lukken. Meldpunt Discriminatie Internet had al meteen ruzie met hem.

3 opmerkingen:

  1. Die segmentatie is voor het gemak van het publiek. Bij www.holocaustles.nl en www.nazitruth.nl verklappen de domeinnamen de inhoud van de site. Overigens ben ik niet "into complotten". Ben "into feiten". Verder lijk je eindelijk een keer in staat een samenhangend stukje tekst te produceren Barra. Oh ja www.regering.nl is ook van mij geweest. Nu in bezit van oorlogsmisdadiger en terrorist Mark Rutte.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Feiten, daar ontbreekt het jou totaal aan, vrind.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Jeroen: Gaan die feiten dan niet over allerhande complotten?

    BeantwoordenVerwijderen