zondag 29 september 2019

Kale kip

Aan de soap rond Vaatstra speurder Wim Dankbaar kan weer een hoofdstuk worden toegevoegd. Hij heeft zijn voormalige uitgeefpartner Hans Mauritz gedagvaard wegens het niet (volledig) terugbetalen van geparkeerd geld. Het kort geding dient een dezer dagen in Breda.

Toen Dankbaar in 2013 door Mauritz (eigenaar Novio Media) werd benaderd om gezamenlijk Het Verboden Dagboek van Maaike Vaatstra uit te geven, was al duidelijk dat de Brabander zelf nauwelijks geld had. Dankbaar moest ongeveer alles voorschieten. Die heeft naar eigen zeggen ook nooit iets terugbetaald gekregen. Ook zijn nooit royalty's uitbetaald.

De samenwerking werd er niet beter op toen de familie Vaatstra Moszkowicz Advocaten Utrecht inschakelde om de publicatie van een persoonlijk dagboek van de moeder van de vermoorde Marianne Vaatstra tegen te houden. Dankbaar en Mauritz raakten zwaar gebrouilleerd, al werd de ruzie uiteindelijk weer bijgelegd.

Intussen was de voormalige IT miljonair Dankbaar wel tonnen armer geworden wegens verbeurde boetes aan Moszkowicz. Tot op het punt waarop Dankbaar zijn huis moest verkopen en thans van een uitkering leeft.

Om te voorkomen dat Moszkowicz nog meer geld zou afpakken, besloot Dankbaar dat hij een deel van zijn vermogen bij zijn grote uitgeefvriend Mauritz zou stallen, uiteraard met de afspraak dat het op enig moment zou worden teruggestort. Om welk bedrag het gaat meldt Dankbaar niet, behalve dat Mauritz in totaal voor bijna twee ton bij hem in het krijt staat. Mauritz schrijft in zijn Conclusie van Repliek overigens doodleuk dat er 'valse facturen zijn opgemaakt tussen Mauritz en Dankbaar ter verantwoording van geldstromen'.

Intussen heeft Dankbaar nog altijd zijn geparkeerde geld niet terug, afgezien van een paar losse bedragen. Een jaar geleden werd al een eerste verzoek ingediend, maar Mauritz houdt vol dat hij niet kan betalen wegens beslag door Moszkowicz. Dat beslag is er volgens Dankbaar niet meer en van een nieuw exploot zogenaamd uit november 2018 is geen bewijs overlegd. Ook houdt Mauritz vol dat de FIOD hem in de tang heeft.

Dankbaar laat in het midden of kale kip Mauritz het geld heeft gebruikt om schulden af te betalen of wilde gebruiken voor het drukken van boeken die maar niet willen verschijnen. Wel staat voor Dankbaar vast dat Mauritz gewoon niet wil betalen.

Dat blijkt ook uit diens verdediging, feitelijk een grote aanklacht tegen Dankbaar. Mauritz wenst wegens 'afgrijslijke handelswijzen' van zijn voormalige zakenpartner gecompenseerd te worden voor geleden schade. Volgens Dankbaar is het slechts een 'festijn van mist en rook opwerpen in de ijdele hoop dat de rechter door de bomen het bos niet meer ziet''.

Ook in 2019 is Barracuda op de waakvlam 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten