dinsdag 1 oktober 2019

Pootje gelicht

Nu Wim Dankbaar in zijn boosheid alles met betrekking tot zijn zakenpartner Hans Mauritz op straat gooit, in de aanloop van een kort geding, val je van de ene verbazing in de andere. Zo was er de vermeende Poot deal, die inhield dat het duo met 'deftige chantage' de familie Poot, bekend van de Chipshol affaire, miljoenen afhandig zou maken.

Mauritz had contact met een rijke zakenman genaamd Huber die voor 20 miljoen euro zou zijn benadeeld door de vermogende familie Poot. De man zou hierdoor aan lager wal zijn geraakt. Mauritz wilde een boek schrijven over het bedrog van de familie Poot, genaamd ‘Pootje gelicht’, en in maart 2018 werd een thema website opgericht.

Dankbaar vond het moreel niet verkeerd dat deze familie onder dreiging van publiciteit alsnog een schadevergoeding aan Huber zou betalen. Het grootste deel van deze schadevergoeding zou naar Huber gaan, en de rest zou op basis van 60/40 procent naar Mauritz en Dankbaar gaan als compensatie voor het initiatief en inspanning.

De inzet was een schadevergoeding van 2 miljoen, waar Mauritz naar eigen eigen druk over onderhandelde met de familie Poot. Zo zou zeer binnenkort 1,5 miljoen worden betaald, waarvan 4,5 ton aan Dankbaar zou toekomen. Kennelijk een zoethoudertje voor Dankbaar, die steeds ongeduldiger wachtte op terugbetaling van geld (zo'n 60.000 euro, weten we inmiddels) dat hij tijdelijk op rekeningen van Mauritz had geparkeerd om het uit hand van gretige advocaten te houden.

Rond kerst 2018 besloot Dankbaar toch maar eens te informeren bij Peter Poot over de vermeende dadingsovereenkomst met de benadeelde miljonair. Daarop kreeg Dankbaar terug: 'Weet niets van dadingsovereenkomst. Fakenews'. Weg miljoenen.

Toch heeft Dankbaar kennelijk hierdoor de nodige inspiratie opgedaan, want vorig jaar was hij nog verwikkeld in een wel erg dubieuze poging om Haico Endstra, de broer van de in 2004 geliquideerde bankier van de onderwereld Willem Endstra, geld af te persen met enkele figuren uit het criminele milieu die nog een appeltje hadden te schillen met de Endstra's. Aanvankelijk was het de bedoeling om belastende tapes aan Endstra te verkopen voor pakweg 2,2 miljoen euro, waarvan Dankbaar ook zijn deel zou krijgen. Het onderlinge contact liep van meet af aan stroef, zodat Dankbaar de bewuste tapes nooit in handen kreeg en zijn criminele zakenpartners op zijn site in hun hemd zette. Inmiddels heeft Dankbaar zijn eerste bedreiging uit die hoek binnen.

ok in 2019 is Barracuda op de waakvlam 

2 opmerkingen: