zondag 23 februari 2020

Rocketman

Hardnekkige platte aard-gelovers heb je in Nederland ook. Je vindt ze vooral - Barracuda had ook niet anders verwacht - in de commentaren op de artikelen van WantToKnow.

Niet-gelovers reageren doorgaans afwijzend op de 'lading agressie en de aanvalsdrang. 'Ik ga echt niet de boksring met wie dan ook in die aan de andere kant wil doen voorkomen een liefdevol mens-mens beweert te zijn.'

Maar waar Nederlandse believers zich vooral beperken tot discussies (lees: monologen), gaan anderen op onderzoek uit. Met alle gevolgen van dien. Neem de Amerikaanse stuntman 'Mad' Mike Hughes, die een dezer dagen is omgekomen bij de lancering van een zelfgemaakte stoomraket. De 64-jarige Amerikaan wilde een hoogte van ruim anderhalve kilometer bereiken, om te bewijzen dat de aarde plat is.

Twee jaar geleden deed 'Rocketman' een eerste poging en bereikte hij met een zelfgebouwd tuig een hoogte van 571 meter. Nu ontdekt Hughes het hiernamaals eerder dan de randen van de platte aarde.

Hij had beter mee kunnen gaan op het cruiseschip dat ergens dit jaar naar de rand van de platte aarde moet varen. Of nog beter: onderstaande video kunnen bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten