zondag 2 februari 2020

Guido Bonkers

Het hoge woord is eruit: het coronavirus is van Bill Gates. Er hoeft maar een plotter op het wereldwijde internet een relatie te leggen tussen de virusuitbraak en de Microsoft topman, of Guido Jonkers van WantToKnow tikt het weer driftig over.

En natuurlijk begint het verhaaltje weer met het misverstand dat het Britse Pirbright Institute, gespecialiseerd in de bestrijding van pluimveeziektes, een patent zou hebben op het coronavirus. Dat komt omdat een of andere malloot in Google is gaan zoeken naar patent en coronavirus en veronderstelde, zonder het desbetreffende onderzoek nader te bestuderen, dat het om het Chinese virus ging. Want dat staat er namelijk boven: Coronavirus. Dat dit een algemene naam is voor virussen met bepaalde eigenschappen is ook Jonkers weer eens ontgaan. Die leest nooit verder dan zijn domme neus lang is.

Het instituut blijkt ook nog eens financiering te krijgen van onder meer de Bill en Melinda Gates Foundation en dan is de volgende simpele conclusie van Guido dat het coronavirus van Bill Gates is.

Gretig, bijna met de tong op de grond, verwijst Jonkers naar de beroemde TED talk uit 2010, waarin Gates verkondigde dat vaccins een van de sleutels zijn tot het terugdringen van de wereldbevolking. Dat heeft hij inderdaad gezegd, maar een beetje goede verstaander weet wat Gates daarmee werkelijk bedoelde.

Debunking Denialism verwoordde het als volgt: This is the central flaw in the conspiracy theories about Bill Gates, vaccines and depopulation: they confuse vaccines leading to a higher living standard which in turn lead to fewer children being born due to social factors with the notion of a shadowy conspiracy attempting to commit mass murder on a global scale. In their attempts to back up their anti-vaccine fear mongering, these conspiracy theorists make use of a classic denialist debating tactic called quote mining. It involves taking a segment of communication out of its surrounding context to distort its meaning. As we have seen, when societies increase their living standards, they tend to give birth to a lower average number of children. This makes reduces the population increase and can even make it level off. Keep this in mind when we look at the two most common quotes by Gates taken out of context. 

Veel logica is er ook niet te ontdekken in het verhaaltje over Gates, die blijkbaar virussen financiert met als doel om de bevolking uit te roeien, en tegelijkertijd vaccins laat maken met hetzelfde doel. 

Nu maakt het allemaal niet uit, want de gemiddelde aanhanger van Guido gelooft ook in de Platte Aarde, zoals Guido zelf nog altijd denkt dat de Maan hol is.

In een moeite door melden de gekkies van Niburu dat het Chinese virus stukjes HIV zou bevatten. Ook alweer uit zijn verband getrokken plotterkul. Onderzoekers uit India zien bepaalde eigenschappen die ook het HIV virus kenmerken en de oorzaak kunnen zijn van zijn snelle verspreiding. De DNA sequenties worden echter evenzeer in andere virussen aangetroffen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten