zaterdag 23 januari 2021

Ontgoocheling

Oud-president Trump heeft in zijn laatste minuten in functie geen staat van beleg afgekondigd, ook openbaarde hij geen geheim plan om voor altijd aan de macht te blijven. President Biden en Nancy Pelosi van het Huis van Afgevaardigden zijn niet naar Guantánamo Bay gestuurd. Het leger stond niet op en democratische leiders werden niet massaal gearresteerd.

De inauguratie van Biden was een enorme ontgoocheling voor QAnon gelovigen, die elkaar jarenlang hadden wijsgemaakt dat de Cabal op het punt stond ontmaskerd en verslagen te worden door hun Grote Verlosser Trump in een catastrofale gebeurtenis die hun geheime orakel Q (die al sinds november niets meer van zich laat horen) de Storm noemde.

De afgelopen week regende het in de Amerikaanse media artikelen over de meltdown van QAnon. In Amerikaanse QAnon praatgroepen, voor zover die niet waren verbannen, overheerst verslagenheid en ongeloof. Trump speechte bij zijn afscheid met 17 vlaggen achter zich, en laat Q nu net de 17e letter van het alfabet zijn, maar De Storm bleef uit. Voor de zoveelste keer trouwens.

De QAnon voorhoede die eerder in januari het Capitool binnendrong heeft zelfs geen gratie van Trump gekregen. Zelfs niet Jacob Chansley, de zogenaamde ‘QAnon-sjamaan’, die daarom nadrukkelijk had verzocht. Wel kregen uiteenlopende witte boorden criminelen die Trump zouden kunnen verraden gratie.

Ook Micha Kat, die wekenlang de overwinning van Trump voorspelde, sputterde nog lang na. Dat het leger moet ingrijpen. En de troepenmacht in DC nog 30 dagen heeft om deze transitie 'in goede banen te leiden' anders bromt er wat. Maar intussen stortte ook zijn wereld in: weer eens voor uren verbannen van Twitter, zijn Trump en QAnon aanbiddende relipraatclubje Wees de Weerstand al dagenlang zogenaamd wegens DDOS aanvallen uit de lucht dan wel uitgespuugd door een donatieplatform, enzoverder.

Met evenveel fantasie verzinnen de nog overgebleven QAnon fans trouwens weer nieuwe verklaringen. De mooiste: Trump zou in het lichaam van Biden zijn gekropen via een face swap. Of: Biden werkt als gevangene in een militaire versterking, maar hij weet het zelf nog niet. Waarom zou Trump anders nucleaire tas mee naar Florida hebben genomen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten