vrijdag 8 januari 2021

Vandalen

Het zijn zware tijden voor de zwarte kousen kerk van Trump, beter bekend als QAnon. Hun Grote Verlosser dreef ze het Capitool in voor een soort van coup, en nog geen dag later veroordeelt Trump de bestorming die hij zelf had aangemoedigd en kondigde hij aan de vandalen zullen worden bestraft. Een en ander vermoedelijk onder juridische druk nu er steeds meer stemmen opgaan om de president uit zijn functie te zetten.

De Trump aanhangers en Republikeinen hebben hun verhaal al klaar. De bestormers waren antifa (extreem links) en niet pro-Trump.

Zelfs de inmiddels beroemde bizonkop Jake Angeli zou een linkse infiltrant zijn omdat hij aanwezig was tijdens een Black Lives Matter-betoging in juni (om er tegen te protesteren trouwens). In de tatoeage op de hand van een bebaarde betoger herkenden sommige twitteraars zelfs de communistische symbolen hamer en sikkel.

Maar dankzij sociale media zijn veel mobgezichten inmiddels herkend als notoire Trump supporters en aanhangers van QAnon. Zelfs de man die een pijpbom versleepte naar het hoofdkantoor van het Republikeins Nationaal Comité (RNC) in Washington zou een Trump aanhanger kunnen zijn.

De harde kern heeft immers niks met de Republikeinse partij, zij adoreren Trump en niet zijn adjudanten.

De FBI looft inmiddels een beloning uit van 50.000 dollar voor de gouden tip die leidt naar de persoon die pijpbommen heeft gelegd, en heeft foto's vrijgegeven van oproerkraaiers die het Capitool binnendrongen.

Sommige Trump-aanhangers hangen zware celstraffen boven het hoofd door een decreet dat Trump tekende na de onlusten bij de BLM-protesten afgelopen zomer, waarbij maximumstraffen van tien jaar kunnen worden opgelegd. En omdat Trump de vandalen niet zal redden, hooguit zichzelf gratie verleent, zou dat zomaar eens gedaan kunnen zijn met hun loyaliteit.

UPDATE: Bestormers gearresteerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten