donderdag 25 februari 2021

Comeback

De NOS doet alsnog aangifte tegen Journaalkaper Tarik Z., voluit Tarik Zahzah. Deze waarschuwt in een gelikte video op Instagram voor de NOS en de publieke omroep. Nou ja, waarschuwen, het is meer vorm dan inhoud.

Tarik drong op 29 januari 2015 gewapend met een gaspistool de studio van het NOS Journaal binnen om zendtijd te eisen. Daar wisten ze hem in een studio te lokken en wijs te maken dat hij live op de zender een verklaring kon afleggen. Niet veel later werd hij door politie met getrokken pistolen ingerekend.

Pas veel later werd duidelijk wat Tarik het Nederlandse volk had willen vertellen. Een onsamenhangend verhaal over partijen die op het Hilversumse Mediapark faciliteiten verzorgen.

Tarik, toen amper 19, had bedacht dat de NOS via de beschikbare technische infrastructuur als het ware alle binnenkomende datastromen kon 'afluisteren', zelfs vertragen, en de publieke opinie kan beïnvloeden. Alinea's tekst gingen alleen maar over sterpunten en network operating centers. Die helemaal niet van de NOS zijn. Ook werden gaandeweg duidelijk dat Tarik in het algemeen niet vies van complotten was.

De gevangenisstraf die hem uiteindelijk in hoger beroep werd opgelegd viel hem zwaar: veertig maanden, waarvan 24 voorwaardelijk.

Nou zou je toch zeggen dat zo'n Tarik probeert zijn leven op orde te krijgen en een baantje probeert te zoeken. Misschien heeft hij het geprobeerd en bleven alle deuren dicht. Na zijn comeback op Instagram is de kans op een carrière compleet verkeken.

Het Openbaar Ministerie heeft al geconcludeerd dat de video niet strafbaar is, omdat er geen strafbare feiten in worden gepleegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten