zondag 14 februari 2021

Failliet

Vaatstra-speurder Wim Dankbaar heeft een klein succesje geboekt met betrekking tot zijn aanhoudende financiële malheur: hij heeft partner-in-crime Hans Mauritz eindelijk failliet laten verklaren. 'Niet dat ik veel hoop heb dat ik mijn poen terugkrijg, het is goed om te weten dat hij niet overal mee weg komt'

De opeisbare vordering bedraagt maar liefst 65.000 euro, plus nog twee flinke steunvorderingen. Grotendeels geld dat Dankbaar even bij Mauritz had geparkeerd om het uit handen te houden van advocaten. Toen Dankbaar het geld terug wilde, gaf Mauritz niet thuis.

Sinds het verschijnen van Het Verboden Dagboek van Maaike Vaatstra en de vernietiging daarvan op last van de rechter omdat zonder haar toestemming passages waren gebruikt, hebben beide mannen onafgebroken ruzie gemaakt. Vooral over door Dankbaar aan Mauritz uitgeleend geld. 

Maar in een zwak moment, waarbij het duo elkaar in lopende gerechtelijke procedures nodig had, heeft Dankbaar Mauritz toch weer geld toevertrouwt.

In concreto betekent het vonnis dat Mauritz onder curatele wordt gesteld en iedere verdiende cent naar de curator gaat. Uitgerekend op het moment dat de Dongense ondernemer poogt zijn oude vak van bladenuitgever (Nationale Corona Krant) weer op te pakken.

Het jaar begon voor Vaatstra trouwens in mineur. Dankbaar zette zijn advocaat Thijs Stapel aan de kant. Want: 'De man heeft over de afgelopen jaren zeker anderhalve ton gedeclareerd en nu laat hij me op een achterbakse manier vallen als een baksteen.' 

Stapel wilde geen beroep instellen tegen de afwijzende beschikking van de rechtbank Leeuwarden om Maaike Terpstra en haar dochter Ineke Vaatstra als getuige te horen. 

In veel door Dankbaar gevoerde procedures is de kern van het geschil dat 'Vaatstra stiekem aan de kant van de heer Dankbaar zou staan, maar dat haar familie haar dwingt tegen hem te procederen'. In alle procedures is die stelling verworpen, dus ook langs die weg krijgt oud-miljonair Wim niet zijn 7 ton terug die uit haar naam is afgenomen.

Een poging om de broer van Willem Endstra af te persen mislukte ook al, ook daar ging weer iets van 46k naar Spaanse boefjes, met wie Dankbaar nog dagelijks per mail ruzie zoekt (de berichtjes daarover op de site van Dankbaar zijn overigens weer eens verdwenen).

UPDATE 18/2: Hof Den Haag wijst getuigenverzoek af. Zoals verwacht en voorspeld, schrijft Dankbaar ook nog. 

UPDATE 19/2: Duitser Wolgang Hebben heeft weer een smaadklacht tegen Dankbaar ingediend. Recherche Kennemerkust wil Dankbaar 3 maart horen.

2 opmerkingen:

  1. Hier een berichtje van die "crimineel" kit Spanje. Dankbaar is niet getild voor €46.000. Hij heeft 46.000 betaald om een Ltd op te richten om daar zijn "afpersgeld" van Endstra op veilig te stellen. Beetje veel 46.000, maar daar is zijn zieke hebzucht schuld aan. Overigens heb IK, die spaanse crimineel, meteen de poging afpersing aan Endstra,s advocaat gemeld. Ik heb 46000 betaald gekregen voor de oprichting van een Ltd twv 2500. Wij noemen dat handel.
    Afz, die spaanse crimineel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog wat wetenswaardigheden aangaande Hans Mauritz
    https://chrisklomp.nl/de-nationale-corona-spookkrant/?fbclid=IwAR3JywtSbZNABmQFpivQO-wo2PkTtGCk-QkqXEF_pWZKTuZdHhFrOFWQwJg

    BeantwoordenVerwijderen