zaterdag 20 februari 2021

Drugsbaas

Zelfbenoemd jurist Jeroen Pols van Viruswaarheid neemt de overheid graag de maat, zo bleek afgelopen week, toen de met politicus in spé Willem Engel opgezette organisatie heel even de Avondklok van tafel wist te krijgen.

Ook wordt steeds meer duidelijk wat Pols motiveert. De Telegraaf ging eens spitten in het verleden van de man en stuitte dankzij oud officier van justitie Teeven op een geschiedenis als Don Corleone van een beruchte cocaïnebende. 

Tot voor kort was wel bekend dat Pols een drugsverleden had, waarover hij zelf beweerde dat hij daarvoor slechts drie jaar had gezeten.

Het blijkt een tikkeltje erger te zijn. Pols was, zo blijkt uit het vonnis, de onmisbare schakel in de organisatie van de uitvoer van ongeveer 163 kilo cocaïne in de zogeheten Camaro-zaak.

De rechtbank liet onder meer meewegen dat er meermalen sprake is geweest van een geraffineerde methode van vervoer, waarbij de cocaïne in vrijwel zuivere vorm werd opgelost in onschuldig ogende vaten bijenwas. Daarnaast werd in Nederland gezorgd voor een bewerkingsproces met inschakeling van 'een of meer terzake deskundigen uit Zuid-Amerika', om de cocaïne beschikbaar te krijgen voor de handel. 

Volgens de rechtbank was Pols in 1999 ook betrokken bij wederrechtelijke vrijheidsberoving, ofwel gijzeling. In een pizzeria zou Pols met anderen een slachtoffer met wie een drugsconflict bestond een vuurwapen in zijn mond hebben geduwd, de haan naar achteren hebben gehaald en de man met een barkruk hebben bewerkt.

Pols werd in hoger beroep veroordeeld tot vijf jaar cel, nadat hij eerder 10 jaar had gekregen. Na vrijlating verzweeg Pols volgens de Telegraaf dit criminele verleden bij sollicitaties. Ook verklaart het waarom Pols zich na zijn juridische studie niet wilde aansluiten bij de Orde van Advocaten. Niet vanwege regeltjes, zoals hij zelf stelde, maar omdat de orde hem nooit zou accepteren. 

Update: Pols slaat terug (video boven)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten