zaterdag 20 maart 2021

Geboortetrust

Trending bij de Q-plotters: de geboortetrust. Een geniaal concept om je voor eens en altijd soeverein te verklaren en iedere boete of belastingaanslag door te verwijzen. Met een bonus van 1,5 miljoen euro per jaar op de koop toe.

Eerst maar eens de (onnavolgbare) logica: Vanuit de geboorte akte word je geregistreerd als natuurlijk persoon bij de ‘Staat der Nederlanden’. Maar formeel is Nederland, zo lezen op het interwebs, 'slechts een firma. Onder registratie nummer: 0001008288, en onder de registratienaam: ‘STATE OF THE NETHERLANDS’ is Nederland geregistreerd. Jouw natuurlijk persoon wordt hiermee eigendom van de firma ‘Nederland’. 'Er is dus geboorte aangifte van jouw placenta gedaan, en niet van jou als mens van vlees en bloed. Jij bent echter jouw placenta niet en indien je je vóór je 7de levensjaar niet meldt als mens van vlees en bloed, word jij ‘verloren en dood op zee’ verklaard.'

De warrige tekst van Mascha Roedelof ('I'm a beholder of a totally new space. I long to live together on earth') verwijst onder meer naar de cabal en dan is Barracuda al afgehaakt.  

Hoe dan ook: Enige Erfgenamen claimen niet, maar aanvaarden hun geboorte trust nalatenschap beneficiair door een paar documenten te downloaden en ze zijn vrij mens. 

En dan begint het feest. Je huis of residentie is diplomatiek onschendbaar, daarmee val je ook niet onder de regels van vaccinaties en reisbeperkingen, Als je voor de rechter moet verschijnen, zeg je gewoon dat ze de verkeerde persoon voor zich hebben. Schulden en hypotheek kunnen 'gewoon' uit de geboortetrust worden betaald. Want de trust bevat 'geld dat u toekomt. Geld dat nu, buiten uw medeweten om, verhandeld wordt op de internationale beurzen.' Miljoenen zouden op deze manier beschikbaar zijn, zeker 1,5 miljoen per jaar. 

Waarop dat bedrag precies is gebaseerd is Barracuda niet duidelijk geworden. De verwijzing naar de 1,5 miljoen euro startsalaris die prinses Amalia vanaf haar achttiende ontvangt is toch echt een jaarlijkse toelage die het Rijk haar betaalt.

De theoretische slimmigheden blijken vooral te komen uit de koker van ene Ronald Heister. Die had ooit een keurig PR kantoor en trad onder meer op voor zangeres Laura Fygi en Marijke Helwegen. Een aantal jaren geleden lanceerde hij nog een megalomaan ruimtevaartplan. Een retourtje Lelystad-ruimte (via Richard Branson) moest vanaf 2015 mogelijk worden voor minder dan 70.000 euro. Een vroegere zakenpartner beschuldigde hem al gelijk van 'mooipraterij'. En dat was het ook: het project eindigde voor de rechter.

Met corona moeten de stoppen bij de toch al zwaar gelovige Heister pas echt zijn doorgeslagen. Hij werd anti-vaccinatie-activist en probeert nu een slaatje te slaan uit nietsvermoedende Q gelovigen onder het mom: 'Global mainstream media bieden u simpelweg niet de juiste informatie om goed geïnformeerde keuzes te maken voor uw persoonlijke en professionele leven.'

Heister helpt deze droeftoeters via zijn bedrijfje Bossmaker 'zich voor te bereiden op de wereldwijde vertrouwensapocalyps'. 'Wij ondersteunen u tijdens de Great Awakening paradigmaverschuiving, die ons van een op schulden gebaseerde economie naar een andere economie leidt: de People’s Economy.' Het staat er echt.

De consultant voor wappies biedt voor 72 euro per jaar een onduidelijk lidmaatschap aan.  

De geboortetrust is vanzelfsprekend niet de eerste illusie van 'andersdenkenden'. Jaren geleden had je verlichte geesten zoals Lucas van Dinteren die meenden dat zij hun naam legaal van hun natuurlijke persoon/BSN dachten te kunnen scheiden. Totdat ze voor de rechter moesten verschijnen en toch gewoon voor zwartrijden een boete moesten betalen. Of het huis werden uitgezet wegens een hypotheekachterstand. Jurist Arnoud Engelfriet wijdde er nog een mooie column aan, Nee, argh, je kunt je niet uitschrijven bij de Nederlandse staat, mafketel. De domeinnaam Ikclaimmijnnaam.nl is dan ook weer te koop.

Bij rechtspraak.nl staat uiteraard nog geen enkel vonnis waarbij iemand een beroep heeft gedaan op zijn vermeende geboortetrust. In een gesprek met Peter Bierhof vraagt de laatste op de man af aan Heister of iemand ooit geld uit zijn trust uitgekeerd heeft gekregen. Heister moet toegeven van niet. 

En aangezien de PR man nog steeds een mooi kantoor heeft aan de Amsterdamse Herengracht met een KvK inschrijving, waaronder trouwens ook Bossmaker hangt, vermoedt Barracuda dat hij toch vooral met twee monden spreekt. Je moet toch ergens je geld mee verdienen.

4 opmerkingen:

 1. Die geboortetrust lijkt wel heel erg veel op het vroegere 'soeverein persoon', waarvan Bea van Kessel, die zich nu heel grappig Magda Wel pleegt te noemen, een uitgesproken voorbeeld was.

  Waar het steeds op neer komt is dat deze mensen wel de lusten van onze samenleving willen hebben, maar niet de lasten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van Beaatje niks meer van gehoord...... (wil ik het wel weten?)

   Verwijderen
  2. Klopt, dat soevereinen gedoe is weer helemaal aan het opleven. Hoewel de mensen die er zich nu mee bezig houden reageren als door een wesp gestoken als het woord soeverein valt (ze noemen zich liever alleen maar vrije mensen), is het exact dezelfde oude wijn in nieuwe zakken. Alleen is de promissory note om je schulden toch af te kunnen betalen als je geen rooie duit hebt vervangen door deze geboortetrust.

   Verwijderen
 2. De schrijvende pers is ook wakker https://www.nrc.nl/nieuws/2022/04/21/losgemaakt-van-nederland-met-15-miljoen-euro-toe-a4116891

  BeantwoordenVerwijderen