vrijdag 21 mei 2021

Micha K., Joost K. en Wouter R.

In de week dat de Belgische politie een klopjacht opende op een ontspoorde militair die de Belgische Jaap van Dissel bedreigde, ondernam de gemeente Bodegraven-Reeuwijk juridische stappen tegen de Kwik, Kwek en Kwak onder de complotdenkers, tegenwoordig aangeduid als Micha K., Joost K. en Wouter R.

De gemeente eist dat de ongefundeerde verhalen over vermeend kindermisbruik door Jaap van Dissel en een gepensioneerde arts uit Bodegraven en over vermeende kinderlijkjes die op het plaatselijke kerkhof zouden liggen binnen 48 uur worden verwijderd van alle socialemediaplatforms. Zo niet, dan volgt 'mogelijk een kort geding'.

In hun dagelijkse Red Pill uitzendingen, die met grote regelmaat van YouTube en andere kanalen worden verwijderd, leek het drietal dat vooralsnog niet van plan te zijn. Wouter Raatgever stak weer om de zoveel minuut zijn duim op en Petje Pitamientje Kat zeurde dat men maar moest klagen bij de Raad voor de Journalistiek (ondanks royement NVJ).

Raatgever meldde doodleuk dat 'hij wel voor de rechter zal verschijnen, maar dan zeg dat ik vrij mens ben'. Barracuda vreest dat de zelfbenoemde coach (die zelfs door Viruswaanzin werd geweerd, want extreme complordenker) niet veel van smaad en laster heeft begrepen. Hij is ook nog eens de enige van het drietal dat in Nederland (De Bilt) woont, en makkelijk kan worden opgeroepen in een civiele procedure.

En dan blijft er van alle poeha vermoedelijk weinig meer over. Kat meldde dat hij gewoon had opgeschreven wat Raatgever en Kevel hem hadden aangereikt en Raatgever was ervan overtuigd dat de hervonden herinneringen van Joost 'niet bij elkaar kunnen worden verzonnen'. Ondanks tig oproepen heeft Knevel nog niet één getuige kunnen vinden die zijn herinneringen kan bevestigen. Hertinningen die die zijn eigen moeder toeschrijft aan intensief cannabisgebruik.

De zaak gaat Kat zeker niet helpen bij het uitleveringsverzoek dat Nederland bij de Noord-Ierse justitie heeft ingediend. De oud-journalist moet vandaag voor de rechter verschijnen. 

UPDATE Bodegraven stuurt conceptdagvaarding, Raatgever dreigt met - heus waar - een militair tribunaal dat hij kennelijk in zijn eentje gaat voorzitten.
 

2 opmerkingen:

  1. Zal ik je sterker vertellen, heel het YT account is verdwenen! Incl alle Red Pill onzin!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Barracuda schreef:
    "dat de zelfbenoemde coach (die zelfs door Viruswaanzin werd geweerd, want extreme complordenker) niet veel van smaad en laster heeft begrepen."

    En Barracuda ook niet, want het ging hier om een mogelijk kort geding tot verwijdering van onrechtmatige uitingen. Smaad en laster daarentegen is strafrecht, dat komt dus in een civiel proces zoals een kort geding per definitie niet aan de orde.

    BeantwoordenVerwijderen