zondag 30 mei 2021

Nougatbollen

Waar Jaap van Dissel gewoon zijn mond houdt, al dan niet tandenknarsend, was het geduld van zijn Vlaamse evenknie Marc van Ranst met zelfbenoemde coronagoeroe Willem Engel op. Engel heeft aangifte gedaan omdat hij vindt dat Van Ranst hem in de media vergelijkt met een terrorist en een virusontkenner.

Aanleiding was de zoektocht naar de Vlaamse rambo Jürgen Conings, waarin het extreme deel van de wappies natuurlijk meteen weer een hoax zag. Engel gaat niet zover, maar vindt dat Van Ranst er het zelf naar gemaakt heeft door 'opzettelijk mensen in een angstterreur' te storten.

Waarop de viroloog reageerde: 'Wanneer we ooit geconfronteerd worden met een salsapandemie, ga ik met veel plezier luisteren naar wat jij als dansleraar te zeggen hebt. Echter, op dit moment geef ik geen flying fuck om wat jij uitkraamt, en Nederland zou dat best ook niet doen.'

Nog later: 'Maar je bent wel een mafkees, en van virologie ken je nougatbollen.'

De Twitter-ruzie was afgelopen week zelfs te bewonderen op 2000 reclamezuilen door heel Nederland.

Vlaamse media vinden het niet verstandig van Van Ranst zo openlijk de aanval op de wappies inzet, waarvan hij zelf vond dat die te veel aandacht kregen. Hij sloot zich op Telegram zelfs aan in de groep 'Als 1 man achter Jürgen'. Niveau nihil, reageerde Van Ranst daar op de sympathisanten van Conings, en 'veel schrijffouten'.

Maar je zou het ook kunnen zien als laatste stuiptrekkingen van een beweging waarvan je over enkele maanden niks meer hoort, simpelweg omdat alle beperkingen dan zijn opgeheven. Engel heeft een dik jaar een verloren strijd gestreden. In de rechtbank en daarbuiten. Voor zijn politieke beweging bleek geen draagvlak te zijn. Zijn ongelijk wordt dagelijks aangetoond. 7 op de 10 mensen zijn bereid tot vaccinatie tegen corona, en de opbouw van immuniteit resulteert in een duidelijke afname van de ziekenhuisopnames en versoepelingen als de heropening van dansscholen zoals die van Engel zelf. En daar was het de dansleraar allemaal om begonnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten