woensdag 5 mei 2021

Filemon en de complotten

Viel Barracuda eerlijk gezegd nog mee dat er nog zoveel mensen instemden om mee te doen aan het NPO programma Filemon en de complotten. Immers, het gros van de geïnterviewden wantrouwt de main stream media.

Opzet van het programma was om complotdenkers hun zegje te laten doen, zonder al te veel weerwoord, waarbij Filemon zich begrijpend en open probeerde op te stellen, maar wel de vinger op de zere plek wist te leggen.

Niet alles was strikt genomen 'complot'. Een aflevering ging over het geloof in buitenaardse wezens en het contact met buitenaardsen.

Wat wel pijnlijk duidelijk werd is dat het gros van de zelfbenoemde strijders uit eigenbelang handelt. Hun bedrijf ging door corona kapot (Maarten, Flavio) of er was een vervelende ervaring met de medische professie (Karin) en ook al hebben ze vaak door eigen schuld ruzie met autoriteiten of de overheid, ze maken uiteraard geen probleem van hun uitkering (Arno, Charlotte).

Maar de geïnterviewden werden desondanks toch redelijk in hun waarde gelaten. 

Het ging mis bij Laura Hos en Duncan Robles. Die kregen ruzie met de programmamakers en mochten uithuilen bij Cafe Weltschmerz, 'dat kijkers kritisch informeert'. Man, man, man, wat een bar slecht 'interview' dat ook nog eens nergens over gaat. 

Boegbeeld Max von Kreyfelt (nul journalistieke ervaring) heeft niet eens de moeite genomen om het programma te bekijken, haalt omroepen door elkaar (BNN AVRO) en lijkt vooral te willen benadrukken dat 'wappies' weer eens door de publieke omroep moesten worden geframed. En de klacht van die Robles komt er hoofdzakelijk op neer dat hij niet de regie had in het gesprek. 'Hij (Filemon) behoort geen mening te hebben'. Duh!

Uiteindelijk komt de dikke aap van Van Kreyfelt uit de mouw. Die is een procedure gestart tegen het NPO programma Pointer en de Groene Amsterdammer omdat die schrijven wat Weltschermz niet bevalt. O ja, en 'die Filemon is het dommetje van de klas als hij Rutte maar blijft geloven'. 

1 opmerking:

  1. Als je als 22 jarige meent dat je al tien jaar onderzoek doet en dat je dus wel zo'n beetje weet hoe de wereld in elkaar zit getuigt niet van veel zelfreflectie. Ik speelde op mijn twaalfde gewoon nog met lego. Duncan blijkt ook moeite te hebben met samenspel. TV is geen preekstoel waar de voorganger een half uur aan het woord is. Hij wil ongedeelde aandacht. Er valt voor hem nog veel bij te leren.

    BeantwoordenVerwijderen