woensdag 12 mei 2021

Preventieve uitwerking

Het geduld van het OM met dreigwappies van de Bataafse Republiek en andere Telegram groepen is op. Dieuwke P. kreeg woensdag 6 weken celstraf, waarvan vier voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar voor online bedreigingen aan het adres van Jaap van Dissel 'die ze niet zo had bedoeld'.  

De rechter waarschuwde haar in stevige bewoordingen dat ze meteen wordt opgepakt als ze zoiets weer doet.

Uitspraken in dit soort zaken moeten volgens de rechter een generaal preventieve werking hebben. Zo ziet de officier van justitie dat ook. Die sluit meer aanhoudingen niet uit.

De rechter had echter grote moeite met het opleggen van een langere celstraf aan Dieuwke, wiens leven toch al een puinhoop is. Ze werkt als schoonmaakster op een school, is gescheiden en heeft drie volwassen kinderen. Ze heeft hulp van een maatschappelijk werker en een bewindvoerder. Maar ziet 'Nederland' wel als hoofdschuldige.

Dan ligt het geloof in stupide complotten, zoals die rond Van Dissel, kennelijk voor de hand. 'Ik weet niet of hij kinderen vermoord heeft, maar hij heeft ze sowieso misbruikt', aldus Dieuwke die daar verstand van meent te hebben.

De gevolgen, aldus een vertegenwoordiger van het RIVM in de rechtbank: Van Dissel wordt beveiligd, hij kan zich niet meer veilig bewegen en moet zich steeds verantwoorden voor de beschuldigingen.

Het belooft wat voor de werkelijke opruiers: het trio Raatgever, Knevel en Kat. Die laatste moet een dezer dagen ook in de rechtbank verschijnen voor zijn uitlevering. Het bovenstaande gaat hem niet echt helpen.

2 opmerkingen:

  1. Afwachten of en hoelang Kat het nog kan rekken. Zal alles proberen, en blijft ondertussen bezig. Is wel duidelijk waar veel complotgedoe vandaan komt: Micha Kat steeds. Trek Micha uit het circuit en het zal een stuk rustiger worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgens het verslag van Belleman liep Diewke na een uitbarsting van een fan met een grote grijns de zaal uit. Zou de rechter toen al spijt hebben gehad van zijn uitspraak? In elk geval kunnen we een wedje leggen wanneer ze weer wordt opgepakt denk ik. Sowieso gaat ze in beroep. De zoveelste rechtszaak van de eeuw vermoed ik. Gaap.
    De andere dader kreeg trouwens nergens steun en een hogere straf.

    BeantwoordenVerwijderen