zaterdag 9 juli 2022

Fakkeldrager

Max vd Berg, de man die begin dit jaar met een fakkel stond te zwaaien voor de Haagse woning van Sigrid Kaag, is na vijf maanden gevangenisstraf als herboren teruggekeerd op het strijdveld. Wel met een enkelband en iets met een 'zware zaak' (bedoeld wordt: hoger beroep) die boven zijn hoofd hangt. Maar de sonore stem is niet verdwenen en God evenmin.

Verder gaat het niet echt lekker met Max. De Fakkelman wordt door iedereen tegengewerkt: hij mag geen contact hebben met wappie Jantje Huzen, Eldor van Feggelen (ook al in de poet) en partner-in-crime Eline van ’t Noordende. Hij is er uitgegooid bij Onrecht TV. Hij heeft stapels onbetaalde boetes en komt mogelijk onder financiële curatele te staan van de gemeente Amsterdam. De reclassering zet hem onder druk. Hij mag niet naar demo's en niet zonder toestemming Amsterdam verlaten. De GGZ wil hem 'TBS in de schoenen schuiven'.

Meest opvallend: Max lijkt een beetje heel erg teleurgesteld in zijn collegastrijders. Vooral Viruswaarheid en Willem Hengel moeten het ontgelden. Hengel vanwege het feit dat die zijn volgers steeds meer hengelt richting Forum voor Democratie die hij wantrouwt. Als hij de dansleraar eindelijk voor de camera krijgt spat het scepsis ervan af ('Vertel, als je tijd hebt')

In een van de video's. netjes verzameld door Videre, moet het complete demokartel het ontgelden: Sven Hulleman, Michel Reijnga, Tom Zwitser, Thierry Baudet en ook de vermogende ondernemer Peter Poot schuift ook weer voorbij. Dat allemaal omdat zij alleen willen meewerken aan 'gematigd verzet'. 

Max lijkt nu al niet van plan te zijn om zich aan de schorsingsvoorwaarden te houden, dus dat wordt binnenkort, zoals hij zelf al juist inschat, einde verhaal.

1 opmerking:

  1. Het is raar volk. Ze steunen elkaar even makkelijk als dat ze elkaar laten vallen. En zijn daar dan nog verbaasd over ook. Zelfs na de 20e keer.

    BeantwoordenVerwijderen