zaterdag 2 juli 2022

Bonnetjes

Nog één keer Vaatstra-puzzelaar Pieter Postma, want deze is te mooi om te laten liggen. De genpensioneerde speurneus suggereert graag dat hij iets heel hoogs en belangrijks is geweest in het strafrecht. Nogal nadrukkelijk meldt hij op zijn site dat hij Voormalig hoofd Strafsector Rechtbank Leeuwarden is geweest, ongetwijfeld met als doel om zijn geloofwaardigheid te vergroten. Als je dan beweert dat Jasper S. niet de moordenaar is van Marianne Vaatstra, heb je kans dat mensen je nog geloven ook.

Niet dat het commentaar dat Postma schrijft op het requisitoir van officier van justitie Mous ('Een grotere leugen is bijna niet denkbaar!', 'Gewoon slecht recherche werk', 'Een werkelijk bizar stukje') een erg professionele indruk maakt.

Barracuda heeft in elk geval kunnen achterhalen dat Postma voor de rechtbank Leeuwarden heeft gewerkt. Hij schreef er zelfs cursiefjes onder het pseudoniem Z.W. Etser voor het personeelsblad en heeft ze later nog gebundeld ook ('Hij verweeft op aangename wijze scherpe observaties van de werkomgeving met herinneringen aan zijn jeugd')

Er is alleen een klein probleempje: de functie hoofd Strafsector Rechtbank Leeuwarden bestaat niet (met dank aan de tipgever). Elders licht Pieter al wel een tipje van de sluier op '(niet juridisch gedeelte)', maar de aap komt pas echt uit de mouw op zijn Facebook profielpagina (met vier volgers): daar staat te lezen dat Pieter hoofd administratie was, Met het strafrecht had Postma niets van doen, Hij ging over de bonnetjes en de salarisstroken en dat begon kennelijk al snel te vervelen, want hij heeft het maar een paar jaar volgehouden. In 2007 nam hij (wederom volgens zijn eigen FB-pagina) ontslag, ruim voordat Jasper S. als dader in de zaak Vaatstra werd aangehouden.

Nu zal Pieter ongetwijfeld volhouden dat er aan de door hem verzonnen functie niets is gelogen, daarom houdt Barracuda het op misleiding, want een beetje hoofd administratie houdt natuurlijk niet alleen de boekhouding van de afdeling strafrecht bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten