donderdag 21 juli 2022

Micha Kat geeft verzet op

Micha Kat heeft er ineens vrede mee dat hij alsnog wordt uitgeleverd aan Nederland en stapt vermoedelijk binnen enkele weken al op het vliegtuig, zo meldt hij aan Rob Scholte.

De belangrijkste overweging is dat Kat bij hoger beroep mogelijk nog maanden in een Ierse cel moet blijven zitten, al moet hij toegeven dat hij geen idee heeft wat hem in Nederland te wachten staat.

Want ook in Nederland zal Kat in voorarrest komen te zitten, al is de kans groot dat hij bij veroordeling gelijk het huis van bewaring mag verlaten, want Kat heeft inmiddels toch al aardig wat maanden in de poet gezeten.

Een andere overweging is dat Kat aanwezig kan zijn bij de Micha Claim. Die claim draait om de voormalige vicepresident van de Haagse rechtbank Hans Westenberg die Kat een schadevergoeding zou moeten betalen.

Vanaf het moment dat Kat in 2018 een piepklein succesje boekte met een tussenvonnis tegen Westenberg - waarbij de rechter niet wilde uitsluiten dat Kat door de affaire schade had geleden - droomde Kat zich al rijk.

Een poging om alvast een half miljoen te toucheren bij de Raad voor de Rechtspraak, die Westenberg had bijgestaan, strandde voortijdig. En de rechtbank veegde de claim ook al van tafel: geldvordering in kort geding is 'alleen toewijsbaar als het bestaan van deze vordering voldoende zeker is.'

Het Hof twijfelde in hoger beroep aan het causaal verband tussen het handelen van Westenberg en de door Kar gestelde inkomens- en reputatieschade. Kortom: na vrijlating zal Kat vermoedelijk als vakkenvuller zijn centen moeten verdienen. 

UPDATE 28/7: Kat toch in verzet tegen uitlevering naar Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten