zaterdag 22 mei 2010

Digibeet

Complotters hebben het moeilijk. Wel schelden op de main stream media, maar zelf als alternatieve media niet eens de broek kunnen ophouden. Zie ook Micha Kat, die voortdurend naar zijn bankrekening verwijst. Of neem mr.drs. Bou, alias Boudineke Berkenbosch, alias Inanna. De Zeelandse uitbater van BOUblog gaat prat op haar meester doctorandus titel, maar zit blijkbaar werkloos thuis.

Mr.drs Bou heeft naar eigen zeggen psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna verhuisde ze naar Zeeland, waar ze slechts werk vond als invalkracht. Een studie rechten volgde, maar of die ooit in de praktijk is gebracht is de vraag. Pas in september 2005 kon ze zich een snelle internetverbinding veroorloven. 'Na drie weken begreep ik dat de aanslagen van 9/11 niet zijn gepleegd door Osama en zijn 19 vliegende plofmoslims, maar door de geheime diensten en geheime genootschappen die achter de schermen de wereld manipuleren en zich daarbij houden aan geen enkele wet.' Ja, je leest wat af op internet. Hoe dan ook, Inanna roerde zich eerst op forums, en begon uiteindelijk haar eigen BOUblog, waar ongeveer alles wordt gerecycled wat je elders op internet leest.

Mr.drs Bou is ook een beetje heel erg digibeet. Op 8 mei verscheen namelijk de volgende noodoproep op haar site: 'Er is iets grondig mis gegaan met mijn computer. Het hele systeem zal de komende weken moeten worden vervangen. Mijn geluidsboxen zijn doorgeslagen, mijn lijst van favorieten is verdwenen, evenals al mijn plug-ins. Ik krijg voortdurend pop-ups van een programma dat mijn e-mail adres wil checken: Windows Messenger. En om mijn mail te openen, moet ik zeven keer mijn wachtwoord intypen, plus klik op OK. Ook mijn toetsenbord doet het niet meer. Ieder bijzonder teken, zoals een trema of accent, moet ik opnieuw inbrengen. Al mijn sneltoetsen zijn weg!'

Mr.drs Bou heeft de schade laten begroten op 800 euro, en deed een beroep op haar trouwe lezers. Er kwamen wat centjes voor een geluidsbox, al stond daar weer geen noeste arbeid tegenover, want: 'Voorlopig is het hier stil genoeg om mijn Bijbelstudie te vervolgen. Dat lukt gelukkig nog wel.' Om vervolgens, zonder nadere toelichting op de kennelijk wonderlijke genezing van haar pc, als vanouds te gaan recyclen.

22 opmerkingen:

 1. Ach, we moeten maar zo denken: Niet iedereen is zo handig dat hij of zij begrijpt wat messenger is, dat er misschien iets simpels mis in outlook (of waar ze haar mail ook mee checkt), dat je toetsenbordinstellingen zijn veranderd en hoe je die eenvoudig kunt terugveranderen enzovoort.

  Dat is af en toe best grappig en soms ook dodelijk vermoeiend, maar zo is het nu eenmaal (helaas).

  En dat mensen zijn afgestudeeerd zegt nog niet dat ze automatisch goed met een computer overweg kunnen. Gelukkig zijn er andere mensen om hen te helpen (mbo-ers bijvoorbeeld).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kan zeggen wat je wil over boublog.nl. Menig blog kan daar een puntje aan zuigen. Vooral Barra.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @HetZuur: allemaal recyling. Beetje WAC Holland, maar met iets meer niveau.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @john

  Meer niveau is er niet op internet. Ben nog altijd stomverbaasd dat die stomme NRC Next en Nalden en niet Boublog een Bloggie gewonnen heeft. Altijd veel relevante inhoud op Boublog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @hetzuur 1e reactie: Dat is allemaal smaakafhankelijk.

  @hetzuur 2e reactie: Daarnaast draait het bij een blog niet alleen om inhoud, maar ook om schrijfstijl, uitstraling enzovoort. Inhoud alleen is niet altijd genoeg om mensen te trekken, laat staan om een jury te overtuigen. Die kijken naar méér.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Deweb

  Boublog voldoet aan alle eisen. Nalden en NRCnext zijn inhoudsloos. Nalden is nota bene een reclame dasboard voor wannabe's.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik moet toch even kwijt dat ik je mondsnoerende logica de laatste tijd erg ver te zoeken vind, beste Barra. Wat is de toegevoegde waarde van deze creatie precies? Mensen belachelijk maken is heel makkelijk en in dit geval ook nog eens uiterst laf, aangezien je natuurlijk je eigen identiteit nog steeds krampachtig verborgen houdt, terwijl je er wel een orgastisch genot in lijkt te scheppen om maar zoveel mogelijk privégegevens (jaja, ik weet dat het allemaal te Googlen is, maar moet jij het per se allemaal netjes samenvatten?) van anderen op de digitale straat te knallen. Beetje kansloos, als ik zo onbeschoft mag zijn, Barra. Je kunt beter.

  Kortom: wat is hier in vredesnaam het nut van? Is de beter onderbouwde creativiteit soms een tikkie verdwenen?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sommigen mensen slagen er beter in om hun privesores geheim te houden dan anderen. Ik heb even gekeken, maar ze vermeldt behalve haar naam ook haar adres. En als ik jou blog lees, worden we ook tot vervelends toe getrakteerd op allerlei persoonlijke belevenissen waar ik niet op zit te wachten. Moet je allemaal zelf weten, maar ga een ander dan geen lafheid verwijten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @hetzuur: Er blijft echter toch iets van persoonlijke smaak meespelen bij de beoordeling van iets (in dit geval dus een weblog).

  @Anarchiel: Hoewel ik je er misschien mee in de kaart speel, moet ik je wel gelijk geven. Zeker sinds Barra weer terug is word er eigenlijk weinig weersproken, en ook voor die tijd was de kwaliteit al omlaag aan het gaan. Hopelijk is het een tijdelijk dipje (elke dag een weblogbericht schrijven is ook niet niets), maar voor nu vind ik het jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het verhaal van de pc is nogal warrig.
  Dat de pc op een gegeven moment om zeep is kan ik me wel voorstellen, maar dat daardoor ook alle randapparatuur inclusief luidsprekers en printer/scanner in de val worden meegesleept: dat is een beetje vaag...

  Overigens zie je wel vaker dat bloggers bij hun lezers gaan leuren om geld voor hardware. Ook daarin is boublog niet origineel.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Anarchiel. Ik heb geen privegegevens gegoogled. Al deze info staat gewoon op haar site.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ach, dit is gewoon een stapje in anarchiel zijn voortschrijdend inzicht :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @ truth hurts

  Hoe bedoel je voortschrijdend inzicht? Ik heb de flow van de comments een paar keer nagelezen maar ik begrijp je opmerking niet :)

  @ Rogier

  Mensen die op mijn weblog komen, willen hoogstwaarschijnlijk mijn persoonlijke kijk op dingen weten. Ik zou namelijk niet weten waarom ze anders langssurfen. Dus waarom je mij dat verwijt, snap ik niet. Een weblog is nou eenmaal persoonlijk.

  Ik vind het echter raar dat ik op het blog van Barra kom om mondsnoerende logica te vinden en dan alleen maar een beetje flauw geziek onder ogen krijg. Terwijl Barra anders vaak met onderbouwde argumenten komt, verwordt het hier naar mijn mening de laatste tijd tot simpelweg moddergooien en dat vind ik jammer. Kritiek is altijd goed, als het maar wel ergens op gebaseerd is en niet alleen maar gaat om het belachelijk maken van individuen. Da's zo makkelijk joh, daar kan ik tien weblogs mee vullen.

  En ik zie de laatste tijd dus heel veel belachelijk maken, zonder onderbouwing. En dat wilde ik even kwijt :) Je kunt stukken beter Barra, echt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. 'Mensen die op mijn weblog komen, willen hoogstwaarschijnlijk mijn persoonlijke kijk op dingen weten.'

  Leuk gevonden, maar het is natuurlijk gewoon egostrelerij.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. met voortschrijdend inzicht :o)

  Die schrijdt overigens wel erg langzaam voort: anarchiel begint beetje in herhaling te vallen met zijn opmerkingen over barracuda zijn artikelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. LOL @ in herhaling vallen

  Iets met een pot en een ketel?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nee hoor, ik maak enkel een constatering.
  Verder heb ik nooit gezegd dat mijn inzicht voort schrijdt :o)

  Valt me alleen op dat wanneer Barracuda iets schrijft wat jou kennelijk raakt, je met dit soort antwoorden komt...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een zeiver. Na het ge-emmer over kolen of kern centrales gisteravond op de kinderspeelplaats Carré, waar het kennelijk vanzelfsprekend is dat we iets doms kiezen zoals bij een bekvechtende mongool uit de politiek standaard lijkt. Hoopte ik op internet nog wat fris verhelderende berichtgeving te vinden om mijn dreigende zenuwinzinking te vermijden. Het is mislukt. Nu kom ik erachter dat de beste bloggers die mij normaliter uit een diepe depressie weten te toveren elkaar aant bevechten zijn. Dames en heren maakt plaats, deze heer gaat zich eens even lekker ophangen. Goedemiddag!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Nu kom ik erachter dat de beste bloggers die mij normaliter uit een diepe depressie weten te toveren elkaar aant bevechten zijn..

  Gaaf!!

  Kun je een link geven?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @Rogier

  En als ik jou blog lees, worden we ook tot vervelends toe getrakteerd op allerlei persoonlijke belevenissen waar ik niet op zit te wachten.

  Hoe durf je dat op te schrijven?

  Je bent het immers zelf die er, nota bene vrijwillig, voor kiest dat blog te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dames en heren maakt plaats, deze heer gaat zich eens even lekker ophangen. Goedemiddag!

  Waarom moeten wij daarvoor aan de kant? Regel het lekker zelf zou ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @ Truth Hurts

  "Gaaf!!
  Kun je een link geven?"
  Haha depressie -1

  @ Martijn
  Waarom moeten wij daarvoor aan de kant? Regel het lekker zelf zou ik zeggen.

  Sorry ik zal mijn impulsieve acties iets beter moeten voorbereiden zie ik, gelijk heb je.
  Verdomme zo kom ik ook nergens aan toe...

  BeantwoordenVerwijderen