donderdag 26 oktober 2023

Huisbank

Naar nu blijkt is Vaatstra speurder Wim Dankbaar al in november 2022 door zijn eigen huisbank (Rabo) gewaarschuwd voor oplichting. Dit naar aanleiding van transacties naar verdachte buitenlandse bankrekeningen.

Dankbaar liet zich door zijn Spaanse vrind Marcel Vrinssen overhalen om geld te stoppen in een Britse autohandel, in ruil waarvoor hij een verklaring van 'kroongetuige' Faek zou krijgen. Wim was er zo stellig van overtuigd dat die verklaring bestaat, dat hij gretig geld overmaakte naar een vage bankrekening in Litouwen. Tot op heden heeft Dankbaar nog altijd geen verklaring, wel een aantal blanco velletjes en zijn laptop is in mootjes gehakt.

Blijkens een door hemzelf gepubliceerd schrijven heeft de Rabobank direct na de overschrijvingen onmiddellijk aan de bel getrokken. Kennelijk hebben de twee telefoongesprekken met de bank geen resultaat opgeleverd, want de bank waarschuwt alvast dat hij niet in aanmerking komt voor een eventuele vergoeding.

Wim moest ook aangifte doen, en ook dat bleef achterwege, want die was weer eens volledig overtuigd van zijn eigen gelijk. Nog steeds trouwens, want hoewel de twijfel heeft toegeslagen, klampt Wim zich nog altijd vast aan het idee dat hij met de gedroomde verklaring ooit weer multimiljonair wordt. 

Inmiddels zit Dankbaar nog steeds in Spanje, en is er nota bene alweer onderhandeld over de kosten van de vermeende verklaring, waarvoor Dankbaar al 94.000 euro heeft betaald. Vrinssen wil nog eens 8000 euro.

2 opmerkingen:

  1. Alles wat jullie horen van het stuk stront Dankbaar plaatsen jullie. Maar zou het niet zo kunnen zijn dat Dankbaar liegt en bedriegt? Want laten we eerlijk zijn. Kan iemand echt zo dom zijn dat hij 94k betaald voor niet bestaande verklaringen? En kan Dankbaar dat aantonen? Want die 50k naar Litouwen heeft hij teruggestort gekregen omdat dit een niet bestaande rekening betrof. Sluw gedaan door Dankbaar. Ik denk dat deze flapdrol nooit zo dom kan zijn. Er moet dus wel wat anders spelen. Is het niet zo dat hij pedofiele gevoelens heeft voor een bepaald persoon uit de Vrinssen omgeving. Net zoals de dochter van het Hostal. Want laten we eerlijk zijn. Een vrouw kan hij zeker niet krijgen. Daar is hij echt te lelijk voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De afgelopen maand aan berichten over Vrinssen is weggehaald up de website van Dankbaar. Onderdeel van de onderhandelingen? Toch wel moeilijk om te zien hoe zo'n man er zo intuimt. Keer op keer. Zelfs zijn volgers waarschuwen hem.

    BeantwoordenVerwijderen