zondag 11 oktober 2020

Koplopers

Koplopers versus koppensnellers, zo ziet Wees de Weerstand (Wouter Raatgever, Micha Kat en Hans Meyer) zich het liefst. Hun YouTube kanaal is geblokkeerd, dus hebben ze zendtijd geleend bij een bevriende Youtuber. Helaas trok de eerste livestream niet meer dan twintig 'wakkeren'. 

Het trio kan het in elk geval goed met elkaar vinden. Ze delen dezelfde obsessie voor bizarre complotten en zijn stuk voor stuk, zoals een beetje plotter betaamd, QAnon alias Trump-fan.

Raatgever, op het web vaak verbasterd tot Reetkever, mocht eerder dit jaar niet spreken op een bijeenkomst van Viruswaanzin toen de organisatie in de gaten kreeg dat de persoonlijk leiderschapscoach een enorme conspiracy nut is. Christen Hans Meyer doopt COVID gekkies. Serieus. 

De drie musketiers hebben vooral moeite met de vrijheidsbeperkingen die in het kader van de pandemie door Rutte cs zijn opgelegd. Daarom kwamen ze onlangs met een 'onthulling' die heel Nederland tot razernij had moeten brengen. COVID-paus Jaap van Dissel zou namelijk betrokken zijn geweest bij kindermisbruik op een school in Bodegraven iets van 35 jaar geleden. 

Maar op een of andere manier wil de actie beschadiging Van Dissel maar niet van de grond komen. Niet alleen omdat het wel erg toevallig is dat deze verhalen op het web circuleren onder tegenstanders van de COVID lockdown (of wat daarvoor moet doorgaan), maar ook omdat Van Dissel in die tijd helemaal niks te zoeken had op een school. Hij studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Leiden en promoveerde in 1987 cum laude op zijn proefschrift over mechanismen van afweer tegen intracellulair groeiende bacteriën zoals Salmonella en Listeria. Daarna volgde een loopbaan bij het LUMC, Duke University Medical Center in Durham en het Cold Spring Harbor Laboratory in de Verenigde Staten.

En met de zogenaamde bewijslast wil het ook maar niet vlotten. Er zou een aangifte komen, die is er nog altijd niet. Ook blijven we maar wachten op een verklaring van een slachtoffer dat 'ervan overtuigd is' dat het om Van Dissel alias de 'Rode Man' gaat. Zou dus heel goed, als het al allemaal waar is van die school, een gevalletje mistaken identity kunnen zijn.

Maar Meyer, Kat en Raatgever konden hun haastige keutel weer eens niet inhouden voordat ze de hun zogenaamde bewijslast rond hadden, en zo werden de koplopers doodlopers die ten einde raad de inlichtingendiensten oproepen om contact met ze op te nemen.

Hun enige claim to fame: een stukkie bij Vice, waar complottheorie-onderzoeker Jelle van Buuren mag uitleggen dat 'verhalen over kwaadwillenden die kinderen misbruiken, al dan niet met satanische rituelen en het drinken van bloed, terug gaan tot de Bijbel.'

1 opmerking:

  1. Het YouTube-kanaal van Wees de Weerstand (klinkt als slecht vertaald Engels) mag dan verboden zijn, onze favoriet Kat is al een tijdje terug op YouTube met nieuwe en oude video’s. Hij geeft daar zijn welbekende, lasterlijke anti-vaccinatieriedels ten beste, onder bijval van tientallen naïeve millenials en Gretha’s.

    BeantwoordenVerwijderen