zaterdag 5 december 2020

Arrestatie (Update)

De details waren aanvankelijk schaars, maar het leek er heel even op dat Micha Kat in Dublin was aangehouden 'op grond van een internationaal arrestatiebevel'. Steun en toeverlaat Rob Scholte meldde de vermeende arrestatie vrijdagavond.

Inmiddels meldt Scholte meer bijzonderheden. Kat zou op borgtocht zijn vrijgelaten. Een vriendin (wie dat ook moge zijn) heeft 1000 pond borgtocht betaald.

Onder de noemer 'de laatste wanhoopsdaden van de deep state. God will bless you!' speculeerde een handjevol volgers op Twitter en bij Scholte de afgelopen uren over wat nu weer de aanleiding kan zijn geweest, maar zoals Barracuda al vermoedde betreft het een oude signalering. Kat moet nog een gevangenisstraf uitzitten wegens laster dan wel bedreiging jegens Marcel Gelauff (NOS) en Bart Mos (Telegraaf). Kennelijk heeft Kat uitlevering geweigerd en daarover volgt al op 11 december een rechtszaak.

Het is onduidelijk waar Kat precies is aangehouden, maar die is volgens Scholte met de trein op weg naar Belfast en doet dan zelf verslag. Maandag of dinsdag volgt meer uitleg.

5 opmerkingen:

  1. Update https://www.weesdeweerstand.nl/brekend-micha-gearresteerd-in-dublin/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgens mij is hij gewoon in Belfast gearresteerd. Hoe weet ik niet. Zijn vriendin Ingrid Ruiz-Meijer bezoekt hem daar elk weekend, en hij begeeft zich vrijwel niet buiten de stad.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De genoemde vrouw is NIET de vriendin van Kat. Dat weet jij, dat weet ik, dat weet iedereen die opgelet heeft. Kat heeft er geen geheim van gemaakt hoe zijn vriendin heet. Stop dus met het verspreiden van namen die niets met Kat te maken hebben.

      Morgen zal er wel een uitzending van Kantelpunt komen, dan horen we meer over de arrestatie van Micha.

      Verwijderen
  3. Dit is per saldo in Micha's voordeel, al ziet hij dat zelf waarschijnlijk anders. Na het uitzitten van zijn strafje kan hij zich dan eindelijk weer vrij bewegen in zijn eigen land. Tot de volgende veroordeling.

    BeantwoordenVerwijderen