zaterdag 12 december 2020

Arrestatie (3)

Krankzinnige toestanden noemt Kat zijn eigen onoplettendheid. Die heeft vrijdagmiddag urenlang in een gang van de rechtbank in Belfast rondgehangen, terwijl de pro forma zitting over zijn uitlevering gaande was. Daar is kennelijk beslist dat de inhoudelijke behandeling op 12 februari plaatsvindt.

Tijdens die behandeling zal het louter gaan over de vraag of Kat op de juiste gronden kan worden uitgeleverd.

Kat probeert intussen alles uit de kast te halen om zijn uitlevering ongedaan te krijgen: ineens is hij zwaar hartpatiënt of is de zaak verjaard, want tien jaar geleden. De afwikkeling van beide zaken (Gelauff en Mos) is echter van recentere datum, dus dat argument houdt beslist geen stand.

Zijn vers ingehuurde topadvocaat Max Vermeij houdt het er op dat smaad als tien jaar niet meer strafbaar is in het VK en er 'rechtsgelijkheid' moet zijn voor uitlevering. Of Kat zijn peperdure advocaat nog lang kan betalen is echter de vraag.

Een langdurig verblijf in het VK zit er na Brexit voor Kat vermoedelijk toch al niet meer in, aangezien straks na drie maanden een visum is vereist.

2 opmerkingen:

  1. Over rechtsgelijkheid gesproken: als wij voor een misdrijf worden veroordeeld, melden we ons of worden we opgehaald en in het gevang geplaatst. Kat heeft zich jarenlang aan opsluiting onttrokken en wil daar nu nog voor beloond worden ook. Uitwijzen die man (extradite him!).
    Ik ben benieuwd of meneer nog pogingen zal doen om te vluchten of onder te duiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zit dat geesteszieke mannetje nog in de cel of...?

    BeantwoordenVerwijderen