vrijdag 11 december 2020

Probleemkind

Hoe staat het met de actie Beschadiging Jaap van Dissel door de wakkere strijders van Wees de Weerstand? Nou, opnieuw niet zo best. 

Samenvattend: Het draait allemaal om een zekere Joost die verklaringen heeft afgelegd over kindermisbruik en moord door een arts uit Bodegraven, tevens zijn oppas, en zijn vriend Jaap van Dissel, die toen nog studeerde in Leiden. Inmiddels alweer bijna veertig jaar geleden. Pas nu komen er allerlei 'herinneringen' naar boven die naar de stellige overtuiging van Joost middels hersenspoeling door de CIA (echt waar) jarenlang zijn onderdrukt.

In de jongste aflevering van Kantelpunt worden weer nieuwe zogenaamde feiten onthuld. Dat wil zeggen: Als het wakkere team iets te horen krijgt dat even niet in het complot past, worden verklaringen meteen in twijfel getrokken. 

Als het team de naam van een kind ontdekt dat in het jaar van het vermeende misbruik van Joost is overleden en de benaderde familie verzekert dat het kind is aangereden door een vrachtwagen, dan wordt er gezegd dat het ongeluk 'niet is geregistreerd'. Niet dat de speurneuzen dat echt hebben uitgezocht. De plotseling emigratie van een schoolkind wordt eveneens verdacht gevonden, maar de desbetreffende familie traceren is er natuurlijk niet bij. Hans Meyer en Wouter Raatgever van Wees de Weerstand zijn blij met iedere kruimel die toevallig op hun bord belandt.

Werkelijk onthullend is een zeer pijnlijk telefoongesprek tussen de moeder (en dus niet tante, zoals wordt beweerd) en een zelfbenoemde vertrouwenspersoon (ene Ellen) van Joost.

De moeder zegt dat Joost 25 jaar aan de wiet zit en volledig psychotisch is geworden. 'Mijn dochter is psychologe en zegt dat er niet mee valt te praten.' Ze heeft Joost op haar smartphone geblokkeerd 'omdat ik de meest vreselijke dingen naar mijn hoofd krijg'. Ze vertelt ook nog dat Joost vanaf zijn achtste jaar een probleemkind werd, maar daar stokt het gesprek met Ellen, toch vooral omdat die Joost maar al te graag wil geloven. "We zien elkaar misschien in de rechtszaal'. Moeder: "Ik denk van niet."

Ellen is inmiddels alweer aan de kant geschoven door Joost nadat ze had verklaard 'niet in het kamp van Micha Kat te zitten' en ze contacten zou onderhouden met het Expertisecentrum Mensenhandel en (jeugd)Prostitutie. Verdachter kan kennelijk niet. Daarbij krijgen de kijkers de waarschuwing dat tipgevers alleen met Peppi en Kokki (lees: Hans en Wouter) mogen praten. Wees de Weerstand gaat nog eens aan zijn eigen paranoia ten gronde.

2 opmerkingen:

  1. Als je denkt dat het niet nóg erger kan moet je dit profiel eens bekijken
    https://www.facebook.com/mus.goedhart.1

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is dat dezelfde Ellen waarvan ze later zeiden dat die niet namens hun sprak? Ik vraag me af hoe ze dan aan die geluidsopnames zijn gekomen!

    BeantwoordenVerwijderen