woensdag 30 december 2020

Het Jaar van de Wappie

Barracuda publiceerde dit jaar 49 artikelen, tegen slechts 25 een jaar geleden, en dat komt natuurlijk maar door één ding. Het was immers het Jaar van de Wappie, dat bij het Woord van het Jaar op de derde plaats eindigde, maar waarvan de oorsprong volgens Trouw nog altijd onduidelijk is.

De coronacrisis, de gepolariseerde verkiezingen in de VS en de komst van 5G zorgden ervoor dat de wappies dit jaar ook echt zichtbaar werden. Ze trommelden bij het Binnenhof en op het Malieveld, waar ze zeer tegen hun zin werden aangesproken door de main stream media, staken vermeende 5G masten in de brand, en roerden zich op sociale media totdat YouTube, Twitter, Reddit en anderen ingrepen en karrenvrachten fake news opruimden. Ook Lange Frans, die van gekkigheid niet meer wist welke dwaas hij nu weer voor zijn microfoon moest halen, raakte zijn JoeToeb kanaal kwijt.

Het jaar leverde ook heel wat (voor Barracuda althans) nieuwe gezichten op, onder wie Janet Ossebaard, zelfbenoemd burgerjournalist Debbie Beekwielder en de dappere dodo's van Weesdeweerstand, het reliclubje dat Micha Kat in haar midden sloot. Dit blog telde ook nog nooit zoveel vrouwelijke wappies, onder wie overtuigd platte aarde-gelovigen.

En dan was het nog Willem Engel, die hevig gefrustreerd raakte over de gedwongen sluiting van zijn dansschool en die als oud-biochemicus (studie overigens nooit afgemaakt) doodleuk beweerde dat er in Nature, Science en The Lancet 'clusters vervalste artikelen in omloop zijn'.

Zijn beweging Viruswaanzin kreeg aanvankelijk vooral steun uit de hoek van complotdenkers, en dan is het meer extreme smaldeel van het interwebs natuurlijk nooit ver weg. Dat al gauw begon te vermoeden dat Viruswaanzin controlled opposition is. Zo moesten Engel en rechterhand Mordechai Krispijn in hun vele Zoom video's steeds vaker uitleggen dat de driehoek op hun trui toch echt niet de illuminatie voorstelde en Engel geen satanische gebaren maakte.

Viruswaanzin bereikte intussen helemaal niks: het verloor het ene kort geding na het andere.

Hans Meyer en Wouter Raatgever van Wees de Weerstand zagen hun kans schoon toen een zekere Joost onthulde dat coronapaus Jaap van Dissel bijna 40 jaar geleden betrokken zou zijn geweest bij kindermisbruik en moord. Totdat bleek dat deze Joost vooral putte uit 'herinneringen' die naar zijn stellige overtuiging middels hersenspoeling door de CIA (echt waar) jarenlang waren onderdrukt. Zelfs zijn eigen moeder wil hem niet meer spreken.

De grootste coronasceptici - Trump, Johnson, Bolsonaro - kregen vanwege hun roekeloze gedrag natuurlijk allemaal zelf corona, en vooral Trump wist niet hoe snel hij het ziekenhuis moest verlaten om zijn verkiezingscampagne voort te zetten.

De wappies liepen dit jaar massaal achter hun Grote Verlosser Trump aan, die volgens hun geheime orakel QAnon een verbitterde strijd zou voeren tegen Satan-aanbiddende pedofielen, niet verrassend stuk voor stuk Democraten.

Toen Biden in november echter met nipte voorsprong won van Trump, werd er massaal gehuilebalkt bij de complotbloggen. Trump zelf twitterde honderd keer Rigged! en stuurde een sterk transpirerende Giuliani op stemkantoren af. Evenals een zekere Sidney Powell, de advocate die waarschuwde dat ze De Kraken (mythisch zeemonster) zou loslaten en volhield dat de CIA, Venezuela, China en George Soros samenspanden om de Amerikaanse kiezers te bedriegen.

In een allerlaatste poging om het tij keren keren heeft Trump deze week nog maar eens een petitie ingediend bij het Amerikaanse Hooggerechtshof om een gerechtelijke uitspraak in de staat Wisconsin over de presidentsverkiezingen ongedaan te maken.

Het was verder het jaar waarin uiteraard de usual suspects van zich lieten horen. Voor Micha Kat kende het jaar een heleboel highs & lows: hij belandde in het ziekenhuis na een hartaanval en in december vroeg Nederland na jaren dan toch eindelijk om zijn uitlevering, waarover in februari wordt beslist. Het enige lichtpuntje: In mei oordeelde de rechter dat oud-rechter Westenberg onrechtmatig heeft geprocedeerd tegen Kat. Die kan nu een nieuwe procedure starten om de hoogte van zijn schade te bepalen, maar veel schot zit er niet in deze zaak.

Wim Dankbaar mocht dit jaar eindelijk zijn welverdiende drie maanden gevangenisstraf uitzitten, maar belandde voortijdig in het ziekenhuis toen een gefrustreerde celmaat hem overgoot met kokend heet water. Eenmaal vrij stortte Dankbaar, inmiddels ingetrokken bij zijn zus, want geen geld meer voor huur, zich weer op kansloze rechtszaken tegen alle lastposten die zijn Vaatstra complot frustreren.

Ook leerden we dat drs. E.M. Groenendijk MSc geen baan meer heeft als wiskundeleraar, want behoorlijk losgeslagen. Eric filmt de laatste maanden, recentelijk nog in 's Graveland, alleen maar torentjes op oude huizen om aan te tonen dat in het geheim vrije energie aan de aarde wordt onttrokken.

1 opmerking:

  1. Bedankt weer voor je verslaglegging, Barra. Het was een bewogen jaar en alle volgers van de usual complotsuspects konden hun lol op.

    Ben benieuwd wat 2021 ons weer voor gekkigheid gaat brengen. Hoogstwaarschijnlijk een Kat in de bak maar wat er verder allemaal nog voor spannends gaat gebeuren...

    BeantwoordenVerwijderen