vrijdag 23 december 2022

Het Barracuda Jaaroverzicht

In januari 2022 werd hij, voor de zoveelste keer, aangehouden voor de Haagse woning van D66-leider Sigrid Kaag met een brandende fakkel: Max van den Berg, de rijzende ster in demoland. Het leverde hem een half jaar celstraf op, maar eenmaal vrij sloeg Max met zijn sonore stemgeluid weer aan het demonstreren. Al viel op dat het groepje strijders waarmee hij door de straten trok steeds kleiner werd en Max steeds eenzamer.

Want na het opheffen van de strenge coronamaatregelen die anders dan de wappies hadden voorspeld niet meer zijn teruggekeerd (Barracuda vreest mede dankzij de door hen afgezworen vaccinaties), leek de bodem onder de protestbeweging definitief weggeslagen. De protesten van anderhalve man en een paardenkop bij de bushalte van het Mediapark in Hilversum dunden steeds verder uit, totdat iedereen wegbleef. 

Reeds in februari overheerste de coronablues en vroeg strijdster Bietswielder, net ontslagen uit de gevangenis, zich af wat zij met haar leven moet. Heel even zorgde Poetin voor afleiding, maar roepen dat de Russische leider een prima peer is, sloeg niet echt aan. Het duurde niet lang voordat protesterende boeren voer voor complotdenkers werden. Ook die liefde kwam van een kant.

Opperwappie Willem Engel fulmineerde nog maandenlang op Twitter tegen het Nederlandse 'regime', maar zag zich eind 2022 genoodzaakt zijn Viruswaarheid beweging op te heffen omdat de ING hen niet langer als klant wilde na gesjoemel (Willem had even wat geld geleend voor aangekochte privégrond in Spanje, maar wilde daarover geen verantwoording afleggen).

En dat was niet de enige tegenvaller: een behoorlijk vage demonstratie van antioverheidscoalitie Samen voor Nederland in Amsterdam (inclusief Engel) werd afgeblazen toen hoofdact David Icke de toegang ontzegd tot het hele Schengengebied, inclusief Nederland, werd ontzegd. En dat niet alleen: hij verloor de rechtszaak hierover.

Ook deden 22.000 Nederlanders aangifte tegen Engel wegens opruiing, verspreiding van medische desinformatie, oplichting, uitingen met een terroristisch oogmerk en bedreiging, met resultaat. De rechter doet 16 januari uitspraak.

Joost Knevel en Wouter Raatgever van het Red Pill Journal werden dit jaar veroordeeld voor het rondbazuinen van verhalen over een satanisch-pedofielennetwerk in Bodegraven, en zaten in observatie bij het Pieter Baan Centrum. De Telegram kanalen die deze beide helden vereerden zijn inniddels volledig stilgevallen.

Mede Red Piller Micha Kat gaf dit jaar eindelijk het verzet tegen zijn uitlevering op, en werd van Belfast overgebracht naar de PI in Alphen aan den Rijn. Onlangs werd het voorarrest verlengd, tot ongenoegen van Kat, die zowat de hele rechtbank bij elkaar schreeuwde. Tot zijn uitlevering sprak Kat bij Rob Scholte bijna dagelijks analyses in vanuit de Noord-Ierse gevangenis, maar Scholte heeft een contactverbod opgelegd gekregen. Volgens schaarse berichten zou Kat hebben besloten om de 'journalistiek' vaarwel te zeggen.

Sommige wappies gingen al eerder compleet in rook op. Boudine 'Boublog' Berkenbosch wenste haar lazers een jaar geleden een prettige feest 'ondanks alles', ging nog even door op Facebook, maar stopte daar in maart 2022 en heeft sindsdien niks meer van zich laten horen.

Weer andere wappies besloten vooral onderlinge ruzies uit te vechten, wat we dankzij het onvolprezen Videre dagelijks konden volgen. Dit jaar clashten ze vooral met de houtkunstenaar Peter de Koning, een behoorlijk lastig luis in de pels voor William de Vos en Albert van Egdom of het duo Vladimir en Martijn (de mond vol geen tanden, foto hierboven).

De apotheose was een aantal maanden geleden toen William in de nachtelijke uurtjes op zijn brommerd met drank op werd aangehouden en, voor de zoveelste keer, zijn rijbewijs werd ingetrokken. Waarna hij - naar verluidt 1000 euro aan boetes armer - 25 kilometer naar huis in Breukelen moest lopen.
 
Bijzonder actief was dit jaar de Friese pensionado Pieter Postma, die voortdurend beweerde dat hij leiding had gegeven aan de griffie strafsector Rechtbank Leeuwarden, maar daar hooguit enkele jaren de boekhouding deed. Postma bleek de gedroomde medestander van Wim Dankbaar, want ook hij meende te kunnen bewijzen dat boer Jasper niet de moordenaar is van Marianne Vaatstra.

Zijn tactiek bestond echter grotendeels uit het in zijn eigen voordeel uitleggen van citaten uit rechtbankstukken en verklaringen. De goede verstandhouding bekoelde flink toen Dankbaar zonder toestemming een opgenomen telefoongesprek met zijn protegé publiceerde. Dankbaar: 'Bondgenoten die mij niet in de openbaarheid willen steunen, vind ik geen bondgenoten!'

Klokkenluider Huig Plug zat afgelopen jaar weer diverse keren vast, recentelijk nog in november. In maart werden Plug, zijn kompaan/cameraman Pieter Parlevliet en de Haagse Marlies van Muiswinkel (die er stellig van overtuigd is dat haar dochter is misbruikt door de top van justitie) opgepakt wegens smaad, laster, opruiing, bedreiging en valsheid in geschrifte. De Staat mocht intussen zijn appartement veilen.

Dat lot lijkt ook weggelegd voor Alex Jones. De Amerikaanse complotdenker moest dit jaar zijn faillissement aanvragen. Hij en zijn bedrijf Infowars moeten zo'n 1,5 miljard dollar aan schadevergoedingen betalen vanwege het delen van complottheorieën rond Sandy Hook.

2022 was ook het jaar waarin Forum voor Democratie verder radicaliseerde. FvD-leider Thierry Baudet kreeg het tijdens het begrotingsdebat voor elkaar dat het complete kabinet de Kamer uitliep. Baudet noemde de Britse universiteit waar minister Kaag studeerde in feite 'weinig meer dan een opleidingsinstituut voor westerse geheime diensten'.

Gideo van Meijeren, bijgenaamd complotmarmot, hoopte op een revolutionaire beweging 'waarbij het zo urgent wordt voor mensen die niks meer te verliezen hebben, dat ze bij wijze van spreken naar het parlement trekken en zeggen: wij gaan hier gewoon niet meer weg totdat de regering weg is'.

Ministers Ernst Kuipers (Volksgezondheid) en Karien van Gennip (Sociale Zaken) deden aangifte tegen Forum voor Democratie-Kamerlid Pepijn van Houwelingen, die al eerder had beloofd dat er tribunalen zouden komen, omdat hij een bewerkte foto van de bewindslieden deelde waarop het lijkt of zij de nazivlag hijsen.

De langverwachte Forum app bleek intussen zo lek als een mandje en zelfverklaard geheelonthoudwer Van Meijeren riskeert een celstraf omdat hij zonder rijbewijs op een snorfiets door rood reed. Wat natuurlijk allemaal de schuld is van de tirannieke overheid.

De kersverse Omroep Ongehoord Nederland tenslotte schond dit jaar diverse keren de journalistieke code van de NPO. Meest omstreden was een uitzending op 15 september, waar ruim 1700 klachten over kwamen. Willekeurige internetfilmpjes van geweld tegen witte mensen door zwarte mensen werden opgediend als bewijs voor ‘anti-blank’ racisme, waarbij presentatrice Raisa Blommestijn het n-woord gebruikte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten