zaterdag 19 september 2015

Uitstel

Je weet in elk geval wat je aan Hans Mauritz hebt. Gisteren zouden zijn beide boekjes - de herschreven versie van Het Verboden Dagboek van Maaike Vaatstra en de Misdadige Misdaadverslaggever, over Peter R. de Vries - verschijnen, maar nadat die al die tig keer waren uitgesteld, was te verwachten dat Hans daar opnieuw een paar maandjes aan vast zou knopen.

En ja hoor, volgens Bol.com en een summiere update op zijn site mogen we nu wachten tot 30 oktober. Barracuda gaat voorspellen dat Hans de verschijningsdatum over de jaarwisseling heen gaat tillen.

Of medische oorzaken hieraan ten grondslag liggen - Hans lag naar eigen zeggen in de lappendeken, na een val van zijn schuur en hartklachten - of financiële perikelen (de drukker niet betaald?) blijft gissen, want erg meedeelzaam is Hans tegenwoordig niet meer. Intussen heeft Hans al een paar gouden kansen laten liggen, zoals de verschijning van Heineken film (gebaseerd op het gelijknamige boek van De Vries) afgelopen zomer.

In elk geval belooft Hans dat de boekpresentatie samenvalt met onthullingen van Willem Holleeder en Steve Brown over 'Peter R. de Geilneef'. Onthullingen? Brown meent te weten waarom Holleeder met al zijn zuurverdiende geld niet in Indonesië is gaan rentenieren. Maar dat lijkt Barracuda helemaal niet zo spannend. Daar heeft Peter R. toch echt geen hand in gehad. Holleeder is hartpatiënt en dan kun je inderdaad maar beter binnen het Nederlandse zorgstelsel blijven. 

8 opmerkingen:

 1. Te vroeg opgestaan ? Die laatste opmerking gaat natuurlijk helemaal niet op. Cardiovascular surgery is well developed in all the major medical travel destinations, including Mexico, India, Malaysia, Taiwan, Singapore, Turkey, Thailand, and Korea. One of the best-known centers for cardiology is the Wockhardt Heart Hospitals in Bangalore, Mumbai, and Nagpur, India. Now affiliated with the Fortis group.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet uitgeslapen, roots? Gaat niet om de stand van de medische wetenschap, maar om wat de verzekering vergoedt.

   Verwijderen
 2. The best-known centers for cardiology, ook niet echt een garantie om verborgen te leven, afgezien van de koffer met medicijnen die je mee moet sleuren. GAAP!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met die beloofde onthulling was de Privé hem voor.
  Dat bleek nog dezelfde dag een canard te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Probleem bij dit boek is dat Mauritz een grotere boef is dan meneer de Vries, en dat pent niet lekker door.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier begon het mee: link

  Peter R de Vries heeft zich met deze zaak flink bezig gehouden. Hij zei, dat hij niets kon bewijzen, maar dat Wilko wat hem betreft wel behoorlijk de schijn tegen had.
  Al was het alleen maar omdat Wilko hem (De Vries) een anonieme brief had laten bezorgen met beweringen, die De Vries op een dwaalspoor zouden moeten zetten.

  De in 2006 vrijgesproken Wilko Ites (bijgenaamd Wil Coitus) heet tegenwoordig Wilhelm en is de compagnon van Mauritz.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Barra: Tenzij je zoveel geld hebt dat het niet maakt waar je woont.

  Wat trouwens ook nog een optie is, is dat meneer Mauritz lijd aan een ernstige vorm van uitstelgedrag waardoor deze werken maar niet afkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. off topic
  Nou niet bepaald BREAKING, maar toch..
  Heintje Davids: "Wij gaan door. We houden gewoon vast aan de koers die we al meer dan 13 jaar volgen zonder daar ooit een millimeter van af te wijken: de waarheid en de feiten."

  BeantwoordenVerwijderen