maandag 16 januari 2023

De week van Kat, Plate en Beekwielder

Het jaar is nog maar net begonnen en er is al van alles gebeurd. Dankbaar getild voor maar liefst 50 mille, Willem Engel die kort voor het vonnis van zijn opruiingszaak nog snel even rechters wraakt, en coronawappie Debbie Beekwielder die binnen een jaar alweer een cel is beland. Komende week wordt ze voorgeleid.

Micha Kat kreeg een dezer dagen te horen hij voorlopig niet vrij komt en ook geen mildere omstandigheden in de gevangenis krijgt. Op verdenking van opruiing en bedreiging zit Kat momenteel in voorlopige hechtenis.

Het probleem waren de audioberichten, die toen Kat nog in een Ierse cel zat online werden gepubliceerd door Rob Scholte. Dat wil de rechter niet.

Het hoogtepunt (dieptepunt?) was de afgelopen week Youri Plate, de Limburger die meestal in ontbloot bovenlijf meldt dat hij weer een of andere rechtszaak heeft gewonnen. Meestal blijkt het tegendeel. 

Geen wappie heeft zoveel ellende op zijn hals gehaald als Plate, oprichter van de Vereniging Jurisprudentie Juridisch Kantoor Plate, die 'als 1 front tegen de staat der Nederlanden wil optreden.' Tegen betaling, dat wel.

Een dezer dagen verloor de werkloze want afgekeurde Plate zijn zaak tegen netbeheerder Enexis omdat hij weigerde een energiecontract af te sluiten. Plate meende dat hij een contract had met energieleverancier NLE. Van deze leverancier zou hij geen eenduidige opzegging hebben ontvangen. Sinds augustus 2022 wilde Enexis Plate, alleenstaande vader van kleine kinderen, niet afsluiten, maar de rechter was er nu wel klaar mee en Plate zit in de kou.

Kennelijk zit hem dat dik dwars, want donderdagochtend kreeg Plate weer eens bezoek van de politie in zijn woning aan de Emmastraat in Schinveld. Bij de inval werd de politie geassisteerd door de brandweer. Dat was nodig omdat het vermoeden bestond dat er mogelijk koolmonoxide in de woning hing.

De politie stelde een groot mes veilig om te voorkomen dat de onderzoekers zich zouden verwonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten