dinsdag 24 januari 2023

Lyn

Het wetenschapstijdschrift Quest heeft een nieuwe hoofdredacteur Lyn Kuyper, die beter voor de Andere Krant had kunnen werken.

Het gaat niet zo goed met het wetenschapsblad, en er zijn vorig jaar nogal wat redacteuren ontslagen. En die klappen nu uit de school over Lyn, die full blown wappie blijkt te zijn. 

Lyn gelooft dat rijst minder snel bederft als je er lief tegen praat. Tegenover collega's beweerde Kuyper doodleuk dat je aan corona niet dood gaat. Knuffelen doet ze ook graag, Zelfs met een medewerker die later corona bleek te hebben. ‘Dat maakt niet uit’, zei Kuyper tegenover haar collega’s, ‘ik kan geen corona krijgen, want ik heb vanmorgen koud gedoucht’.

Deze theorie had Barracuda nog niet gehoord. Moet daar niet een artikel over komen in de Quest?

Toegegeven: Op haar profielpagina lijkt er niks aan de hand. Ze studeerde Kunst & Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Haar afstudeerrichting was Media en daarmee kwam ze na haar studie terecht bij het NOB, het Nederlands Omroepproduktie Bedrijf, waar ze planner van montage-units werd.  Ze werkte voor Yes, Allerhande, VARAgids, LookingGood Magazine en nu dan Quest.

'Bij Quest is de missie: hoe maken we Nederland slimmer op een leuke manier? Dit wil ik bereiken door van Quest meer een platform te maken. Onderzoeken wie onze doelgroep precies is en wat die wil, zodat we de lezer meer bij de inhoud kunnen betrekken.'

Maar hoe die Kuyper, die dus echt helemaal niks heeft met wetenschap, ooit bij uitgeverij Hearst door de ballotagecommissie is gekomen, is echt een raadsel. Nou, niet helemaal, want de behoefte aan diversiteit en inclusiviteit schijnt de doorslag te hebben gegeven. Niet haar affiniteit van de wetenschap. Want die is er, getuige haar inmiddels gesloten Instagram account, niet.

'Tijdens het sollicitatieproces en nogmaals voorafgaand aan de meeting hadden we de relevante social media-uitingen van Lyn natuurlijk al bekeken en dat hebben we na de meeting nogmaals gedaan,' schreef de Hearst CEO. 'Zowel de inhoud van de uitingen, de aard van de onderwerpen op de uitingen en het aantal uitingen, rechtvaardigen wat ons betreft niet de conclusie dat Lyn een fundamenteel andere kijk heeft op wat wetenschap is.'

Iets zegt Barracuda dat Kuyper, nadrukkelijk ad interim, niet lang op haar post blijft zitten.

UPDATE: Lyn weg bij Quest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten