zondag 1 januari 2023

Misvoorspeld

Op de eerste dag van het nieuwe jaar houdt Barracuda een oude traditie in ere: de jaarlijkse terugblik op paranormale voorspellingen voor het afgelopen jaar. En zoals altijd klopte er weer geen hout van.

Mark Rutte ging niet te Brussel lobbyen voor een belangrijke functie, Gordon keerde niet terug in de moederschoot Nederland en er ontploften geen explosieven nabij het Torentje en de Binnenhofvijver, zoals Paravisie had voorspeld. Hooguit vuurwerk, gisteravond.

Er kwam ook al geen machtsovername in China, wel opstanden tegen de lockdowns, maar dat is toch war anders. De ernstige maatschappelijke onrusten in Rusland bleven ook uit, geen paragnost voorzag de invasie.

Nou ja, bijna. Medium Sonja Dover voelde aan dat de gemoederen in Oost Europa hoog op zouden lopen. Maar die voorspelde doorleuk de overname van Polen, Roemenië, Slowakije en Hongarije door de winning van kolen en gas. Een beetje goed dus, hoewel je met de troepenopbouw bij Oekraïne eind 2021 toch makkelijk de juiste toedracht had kunnen raden.

Nostradamus had het ook verkeerd: die voorzag volgens zijn vertalers een invasie van Frankrijk door een dreiging uit het oosten.

Menig paragnost voorzag het aftreden van het Nederlandse kabinet, maar dat bleef toch stevig in de zadel, ondanks de nodige uitdagingen.

Paragnost Thomas Woolthuis wist zeker dat President Biden uit de roulatie zou gaan omdat hij ziek werd, of iets anders. Niet dus, en Kamala Harris nam diens taken niet over.

Dat corona de gedachten van de paragnosten eind 2021 beheersten bleek wel uit de verkeerde voorspelling dat er een vaccinatieplicht zou komen.

De mooiste voorspellingen voor het nieuwe jaar komen van good old Jan C. van der Heide, van de 'praktijk voor hypnotherapie/psychotherapie'.

Die zegt dat van Poetin op geraffineerde wijze afscheid worden genomen en wel met zo min mogelijk gezichtsverlies voor Rusland. Een tweede Lenin zal in het nieuwe Rusland opstaan en zich vooral begerig gaan richten op de grondstoffen in Afrika.

Rusland zal volgens Van der Heide een groot deel van de bezette gebieden weer teruggeven aan de Oekraïne. Er komt een hernieuwde strijd om De Krim.

Trump heft zich vanzelf op en krijgt nog meer vernederende rechtszaken aan zijn broek, waarbij 'zeer delicate zaken over hem aan het licht komen'. Dat laatste zou een goede gok kunnen zijn.

1 opmerking:

  1. Harris is een paar uur president geweest toen Biden onder narcose moest voor een onderzoek, dus die zou ik nog half goed rekenen.

    BeantwoordenVerwijderen