dinsdag 31 januari 2023

Jezus Leeft!

De kandidatenlijst van de partij Jezus Leeft! in Noord-Holland wordt aangevoerd door....Max van den Berg. Een jaar geleden stond hij nog met een brandende fakkel voor het huis van minister Kaag.

Een zegsman van de partij Jezus Leeft! bevestigde de berichtgeving van De Telegraaf. Max was de enige kandidaat. 'We zoeken mensen die geen water bij de wijn doen. Mensen die staan voor hun woord.'

Van den Berg staat voor ‘een maatschappij gebaseerd op liefde en gerechtigheid’. Verschillende punten zijn opgenomen in een speciaal Jezus Leeft!-programma voor Noord-Holland. 'Uit de EU', is een van de programmapunten: 'Onze eigen boontjes doppen in elke provincie.'

Maar gisteren liep alles in het honderd. Het Openbaar Ministerie eiste maandag in hoger beroep 174 dagen cel en zes maanden voorwaardelijk, gelijk aan het voorarrest, maar daar komen mogelijk nog restricties bij (uitspraak 13 februari). Verschillende psychiaters bespraken de aanpak van Max, die onwillig is zijn wereldbeeld bij te stellen en denkt dat hij in gevecht is met een totalitair regime en strijdt tegen WOIII. 

Alle partijen die mee willen doen aan de provinciale verkiezingen moesten gisteren hun kieslijsten inleveren bij de Kiesraad. Maar Max zat in de rechtbank en nu kan hij niet meer meedoen

Jezus Leeft haalde bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten in 2019 in heel Nederland iets meer dan 2300 stemmen. Niet genoeg voor zelfs maar een zeteltje.

2 opmerkingen:

 1. Ach gut. Wat zielig.Fakkeldrager net te laat: toch geen lijstaanvoerder van Jezus Leeft! Zie hier: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1166346479/fakkeldrager-net-te-laat-toch-geen-lijstaanvoerder-van-jezus-leeft

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eigenlijk was Jezus Leeft! wel mijn favoriete underdog. Altijd aan elke verkiezing meedoen, maar werkelijk nooit een zetel. Al blijkt dat ook niet hun doel te zijn.
  "De partij Jezus Leeft heeft als voornaamste doelstelling niet het verkrijgen van politieke representatie, maar primair het verspreiden van het Evangelie van Jezus Christus.[1] De politieke activiteiten van de partij zijn hierbij slechts een middel."
  aldus wikipedia.
  Ik ken betere manieren, maar dat terzijde.
  Hoe dan ook, dat ze in hun strijd om zieltjes voor het evangelie van Jezus Christus de niet tot inkeer komende Max van de B. naar voren wilde schuiven en zijn fakkel-daad zelfs goed spraken maakt ze toch wel minder favoriet bij mij.

  BeantwoordenVerwijderen