maandag 7 juni 2021

De wetten

De drie gedaagden waren er (virtueel) allemaal bij vanmiddag, bij de civiele zaak in Den Haag die de gemeente Bodegraven tegen Micha K, Joost K. en Wouter R. had aangespannen wegens verstoring van de openbare orde 'middels het doen van onrechtmatige uitlatingen op het internet'. Buiten stond slechts een handjevol wappies, niet de massale volksopstand waartoe Micha Kat had opgeroepen.

Monica Overdijking namens Omroep West en Chris Klomp namens zichzelf deden live verslag, maar niet voor lang, want de wraking viel al in de eerste minuten van de wedstrijd. 

Maar in die korte tijd dat de gedaagden spraken moet de rechter toch al wel een aardige indruk hebben opgedaan, zeker van Raatgever, die corona in verband brengt met satanisch kindermisbruik.

Raatgever, die sinds vorige week in voorarrest zit, denkt dat de VS een militair tribunaal zullen oprichten die de 'veroorzakers van de pandemie zullen berechten en die zullen dan de doodstraf krijgen'. Hij noemde dat feiten en geen bedreigingen. Barracuda noemt dat krankzinnig.

Raatgever vond verder dat iedereen zich mag verdedigen tegen 'de genocide', zoals hij corona noemt. 'U kan mij niet veroordelen want ik val niet onder uw wetten.' Dezelfde wetten dus waarmee de 'trainer' (295 euro per dag) is aangehouden in afwachting van zijn strafzaak. 

Knevel, de man die zich bij de start van de coronacrisis Jaap van Dissel plotsklaps herinnerde als een kindermoordenaar, kwam vanuit Spanje niet eens aan het woord. Micha Kat wilde eerst weten of de rechter soms familie is van Wopke Hoekstra wegens dezelfde achternaam. 'Ik zal het nu nog één keer zeggen, ik ben het niet en ik heb hem nog nooit ontmoet. Verder beantwoord ik geen persoonlijke vragen.'

Nadat de rechter Kat weigerde als journalist te erkennen, zodat deze hij kon beroepen op bronbescherming (wel zo handig), werd Kat boos en volgde de onvermijdelijke kansloze wraking. De wrakingszitting moet eerst weer worden ingepland. Gemeente Bodegraven heeft aangedrongen op spoed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten