zondag 6 juni 2021

Wappie belaagt Demmink

Zijn naam doolde nog altijd rond op sociale media, maar oud-DG van justitie Joris Demmink zelf was al vele jaren niet meer in levende lijve gezien. Tot dit weekend, toen de beste man in Den Haag stroef lopend met stok en een verkreukelde AH-tas boodschappen ging doen en werd herkend door wappies.

Demmink had zich geen slechtere tegenstander kunnen wensen: de meervoudig veroordeelde drugscrimineel Eldor van Feggelen begon eerst flink te schelden, maar was stomverbaasd dat Demmink hem te woord stond. De confrontatie eindigde overigens al snel met ondervraging door aanwezige politie. Allemaal vastgelegd met een hevig schuddende smartphone.

Het is natuurlijk ironisch dat uitgerekend deze Eldor Demmink aanspreekt op zijn (vermeende) gedrag. De man heeft nogal een dubieus verleden.

Bij zijn arrestatie in Oldenzaal alweer enkele jaren terug werd hij door een agent in de buik geschoten, reden waarom Eldor in 2017 demonstratief met kogelvest in de rechtbank zat.

Hij was aangehouden voor vijf verdenkingen, waaronder het maken van synthetische drugs (speed, ghb en xtc), lidmaatschap van een criminele organisatie en het hebben van illegaal vuurwerk in zijn woning in Overdinkel. Tegen hem werd 38 maanden cel geëist. Hij kreeg dertig maanden.

Eldor ontkende iedere betrokkenheid bij drugshandel, maar bij hem thuis werd onder meer een groen bekertje 'inhoudende een mini trechter en een papieren doekje' met de deur van amfetamine aangetroffen, een RVS reactieketel, RVS koeler, een glazen spiraalkoeler met een restant gele vloeistof, een kartonnen doos met de geur van amfetamine, een tienliter emmer bijna volledig gevuld met caustic soda, een aangebroken zak met zeer fijn poeder, vermoedelijk versnijdingsmiddel, enzoverder.

Eldor was in 2009 en 2005 ook al veroordeeld voor het bezit van harddrugs en het produceren van synthetische drugs tot (deels) onvoorwaardelijke gevangenisstraffen. 'Verdachte trekt zich blijkbaar weinig aan van de in die veroordelingen besloten liggende waarschuwingen,' oordeelde de rechter.

Van Feggelen had net zijn leven weer een beetje op zijn rails als lasser, of de Overdinkelaar werd coronawappie. Hij raakte als (mede)organisator betrokken bij de meeste demonstraties tegen de maatregelen in Enschede. Ook was hij aanwezig bij demonstraties in Amsterdam, Den Haag en Apeldoorn.

Verder had hij de hand in de opname van de omstreden videoclip Kom in Opstand van rapper Convex Kafka. Met politieauto’s pontificaal in beeld en een gastrolletje van Willem Engel.

In januari werd hij voor de zoveelste keer aangehouden, waarbij de politie een creditcardmesje in zijn portemonnee vond. Daarom werd hem verboden wapenbezit ten laste gelegd. Verder wil justitie hem aanpakken voor het overtreden van de Wet Openbare Manifestaties na een verboden vrijheidsmars.

Door de arrestaties is hij zijn baan kwijtgeraakt. De Overdinkelaar zat daar nog in zijn proeftijd. En Demmink: die laat de boodschappen van Appie Heijn vermoedelijk voortaan thuisbezorgen.

5 opmerkingen:

 1. Wel zijn baan verloren, maar niet zijn streken. Hij kan van zijn uitkering nog een behoorlijke zuid-koreaanse auto rijden en Nederland onveilig maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een low life ramp die Overdinkelaar. Eldor van Feggelen doet het allemaal voor het applaus van een paar honderd Kat aspiranten. Heeft Eldor ook weer eens keer een "stijve" want met die uitgemergelde vriendin van Eldor gaat dat niet lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank voor je heldere artikelen/posts! Ben hier terechtgekomen via Chris Klomp.

  Ga zo door!

  Met vriendelijke groet,

  Dale Neijzing

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke nieuwe holmaat voor het kweetje Dankbaar. Hoeft hij zijn tweelingzus niet meer lastig te vallen. Kunnen ze samen dromen van de Demmink kindertjes. Lepeltje, lepeltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe staat het intussen met de mogelijke uitlevering van Kat?

  BeantwoordenVerwijderen