dinsdag 22 juni 2021

Zeg maar schatje

Wouter Raatgever krijgt negen maanden gevangenisstraf, waarvan drie maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar, vanwege opruiing tegen Jaap van Dissel en bedreiging van de advocaat van de gemeente Bodegraven. Het OM had negen maanden cel geëist. Plus nog een schadevergoeding. 

De rechter constateerde dat Raatgever in alles volhardend is. 'U wijzigt niet en toch is het belangrijk dat er een wijziging in uw gedrag komt'.

Zestien dagen zit Raatgever sinds zijn arrestatie in Groningen reeds achter de tralies. Het enorme leger waarover hij ooit meende te beschikken heeft hem niet uit de PI Alphen kunnen redden. Een handvol wappies en zweefkezen sloeg zaterdag wat op trommeltjes. 

Barracuda had nog even verwacht dat Raatgever (koosnaampje Reetkever) tot inkeer was gekomen en de rechter zou gaan vertellen dat hij het zo niet had bedoeld. Maar nee. Qua gekte steeg Raatgever ver boven zijn Red Pill-maat Micha Kat uit. Hij deed uit de hoogte en spotte met de rechter.

Dat leverde van tijd tot tijd overigens amusante gesprekjes op. Rechter tegen Raatgever: hoe gaan wij u noemen? Raatgever: 'Zeg maar schatje. En anders vrij mens'. Rechter: dan noem ik u verdachte. 

Raatgever: 'Weet u hoe hoog de vergoeding is die ik eis voor mijn detentie?' Rechter: 'Zestien miljoen'. Raatgever: 'Ik eis een miljoen per dag'. Rechter: 'U zit 16 dagen vast'.

Uit andere opmerkingen blijkt dat Wouter nog altijd diep in de Q Anon rabbit hole zit. Hij begon onder meer over 'trauma based-mind control', electroshocks en het MK-ultraprogramma. 'Uit die kringen komt Maxima. Paus komt ook uit deze kringen.' Om met de Aldi te spreken: Tuurlijk wel.

Intussen kwamen toch aardig wat bedreigingen voorbij. In een bewaarde Red Pill opname vertelde Raatgever dat Van Dissel zijn prijs bij de KNAW op 31 mei niet zou gaan krijgen en toonde vervolgens film met explosie, aangevuld met locatiegegevens voor de goede verstaander. De officier zei dat Raatgever het gedachtegoed keer op keer voedt. 'Het zou niet misstaan bij behandeling van terrorismezaak'.

Daar komt nog bij dat de politie een gasdrukpistool aantrof met geluidsdemper. Het is volgens Wouter gewoon een hobby. Schieten doet hij buiten, gewoon in het bos. 

Benieuwd wat Raatgever, tot voor kort zonder strafblad, gaat doen na zijn vrijlating. Zijn carrière als coach, trainer en spreker (als dat al iets heeft voorgesteld) kan hij definitief op zijn buik schrijven.

1 opmerking:

  1. Als Raatgever zijn intrek neemt in een Bed & Breakfast in Mullingar, Reykjavík of Belfast kan hem niks gebeuren...

    BeantwoordenVerwijderen