maandag 21 juni 2021

Hiatus

Het wappiedom valt rap uiteen. Sneller dan Barracuda had kunnen vermoeden. Het was misschien wel het meest hectische weekend voor de toetsenbordstrijders ooit, culminerend in aardig wat afhakers. Met Micha Kat (wie anders?) als fragmentatiebom.

Het was om te beginnen het weekend waarin een handjevol wappies bij de PI Alphen voor de gedetineerde Wouter Raatgever liedjes zong en op trommels sloeg. Het voorarrest van Raatgever, opgepakt voor bedreiging en opruiing, is nog eens met een maand verlengd.

Het was ook het weekend waarin de zoekgewaande graancirkelkoningin Janet Ossebaard zich weer meldde na een week van afwezigheid. Die was niet vermoord door de Demmink Squads, zoals links en rechts was gesuggereerd, maar gewoon in Spanje met vriendin verkast en noodgedwongen offline gegaan.

Het was ook het weekend waarin Dutch Digger Wim Visscher maar niet uitgepraat raakte over zijn ontmoeting met zijn grote held Charlie Ward in Marbella. Visscher is weliswaar op vakantie, maar kan het niet laten om dagelijks tientallen berichten en video's op Telegram te knallen, en zijn achterban minutieus op de hoogte te houden van het tijdstip dat hij opstaat en naar bed gaat.

Maar dit alles kreeg een akelig zwart randje dankzij de onvermijdelijke Micha Kat, die zijn medestrijders (onder wie Visscher) verweet dat ze niet naar de Wouter demo waren gekomen. 'Het is om te kotsen dat AL DEZE 'vrijheidsstrijders' verstek laten gaan als een van hun 'companen' VOLLEDIG ONSCHULDIG in de cel wordt gegooid omdat hij de cabal exposet!' Op zijn eigen Telegram kanaal werd Kat massaal afgebrand omdat hij verdeeldheid zaaide.

En Visscher vond het al niet leuk dat hem was gevraagd om contact op te nemen met Kat's protegee Joost Knevel (het Bodegraven orakel) of op zoek te gaan naar Ossebaard. Want dan heeft Wim ineens heel erg vakantie.

Bovendien had Wim Charlie gevraagd naar Ossebaard en die meldde dat hij haar nog niet zo lang geleden had gesproken en er niks aan de hand was. Maar Ossebaard was nog niet boven water of ze viel uit naar zowel Ward (met wie ze nooit contact heeft gehad) als Kat. 'I am shocked by the amounts of EGOs who took their chances and stepped forward with all sort of BS 'personal information'. Op Telegram verschenen steeds meer aanhangers van Visscher die zijn vriendschap met Ward in twijfel begonnen te trekken.

Groninger Peter Bierhof, ook al door Kat aangepakt, was het online gekibbel inmiddels zo zat dat hij zondag een hiatus aankondigde.  

En hij was niet de enige. Afgelopen week ging het Telegram kanaal Patriot Talk Channel op zwart. Uitbater Rob meldde, zonder in details te treden, dat het hem in de privésfeer niet gelukt was om in het oog van de storm te blijven. Barracuda vermoedt echtelijke ruzies over zijn wappie-activiteiten.

Ook transformatiecoach (...) Danielle Stotijn, met wie Bierhof een of ander platform had willen oprichten, heeft de strijdbijl tijdelijk begraven. Oververmoeidheid, beweerde Bierhof, maar het blijkt een tikkeltje ernstiger te zijn. Via haar kinderen gevloerd door 'een griep'. Op Facebook: 'Ik ben niet geïnteresseerd in wat voor soort griep het is, maar meer in de boodschap erachter.' Nadat je maandenlang hebt gestreden tegen de coronamaatregelen, kun je het c-woord kennelijk maar beter niet noemen.

Het is ook niet verrassend dat dit alles gebeurt terwijl het coronaverzet als gevolg van de versoepelingen op zijn laatste benen loopt. Maar er is hoop voor de afhakers, aardig verwoord door hun luis in de pels Chris Klomp: 'De meeste wappies staan stevig in de kantlijn van de samenleving. Hun verzet zal een nieuwe bestemming vinden.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten