donderdag 17 juni 2021

Gladiatoren

'Je moet het zo zien, Joost. Wij zijn de gladiatoren vlak voordat de kooien met leeuwen en slangen opengaan,' aldus Micha Kat op de dag dat de wrakingskamer besliste over hun zaak.

Het was een rake typering die aangeeft dat Kat en partner-in-crime Joost Knevel zich realiseren dat zij steeds verder in het drijfzand wegzakken.  

Na maanden van onrust in Bodegraven, dat het middelpunt werd van uit de hand gelopen complottheorieën over een satanische samenzwering, hoopte burgemeester Christiaan van der Kamp (CDA) via de rechter te bedingen dat de mannen zouden stoppen met het verspreiden van 'onrechtmatige uitlatingen op het internet' en de overlast die hiervan het gevolg was.

Aanvankelijk gingen Kat en Knevel, net als hun kompaan Wouter Raatgever, ervan uit dat het bij juridische dreigementen zou blijven. Maar toen Raatgever plots werd opgepakt luttele dagen voor de zitting wegens bedreiging van Jaap van Dissel zag de zaak er ineens minder rooskleurig uit.
 
De zitting werd natuurlijk weer een poppenkast. Knevel zei niets te willen zeggen omdat hij zich nog niet had voorbereid. Kat kwam al foeterend met een eis dat de rechter hem zou aanspreken als journalist. Toen de rechter daar niet in meeging, besloot Kat de rechter te wraken.

Er werd van alles bij gesleept om maar de voorkomen dat de zaak doorgang zou vinden. Kat bracht de Haagse rechters in verband met van orgies in de rechtbank tot lidmaatschap van de 'sado-pedomachine van massamoordenaars in Den Haag' en familiebanden van rechters met kabinetsleden. Voor de wrakingskamer reden om de videoverbinding met hem te verbreken.

Uiteindelijk kwamen er niet minder dan drie wrakingsverzoeken op tafel die stuk voor stuk werden afgewezen. Kat en Knevel kregen zelfs een wrakingsverbod voor de rest van de procedure. Knevel zou 'lichtvaardig tot wraking zijn overgegaan door de wrakingskamer te wraken nog voordat de wrakingskamer bijeenkwam. Daarmee is sprake van misbruik.'

Na deze vertragingstactieken kwam misschien wel de allermooiste sabotagepoging: de zitting kon volgens de gedaagden zogenaamd niet doorgaan want geen advocaat. Hielp ook al niets. Donderdag werd de zaak voortgezet. 

Natuurlijk probeerde ook Wouter Raatgever, dit keer in levende lijve aanwezig, de zaak nog te dwarsbomen. Hij wil een onafhankelijk onderzoek door iemand uit Florida (Barracuda denkt Trump). Ook voorspelde hij dat Trump en Poetin gaan ingrijpen met een tribunaal tegen sado-pedo's. 'Dat is geen bedreiging, maar een voorspelling.' Gaat vast en zeker uitkomen, denkt Barracuda.

Knevel vroeg de aanwezige parketpolitie om de rechter, de burgemeester van Bodegraven en de gemeentelijke advocaat ter plekke te arresteren omdat zij deel uitmaken van het netwerk.

Oud-Bodegraver Knevel, die nu in Spanje woont, beroept zich namelijk op 'hervonden herinneringen'. Die herinneringen kwamen spontaan bovendrijven toen Knevel in maart 2020 Jaap van Dissel zag, volgens hem een van de daders van de kinderoffers. Het zal wel geen toeval zijn dat Knevel tot deze conclusie kwam toen zijn Spaanse B&B vanwege corona moest sluiten en hij geen inkomsten meer had.

Met sonoor stemgeluid haalde Knevel in afleveringen van het Red Pill Journal maandenlang steeds meer herinneren op, waarbij Raatgever en Kat maar bitter weinig deden om het een en ander te controleren. Oproepjes leverden geen concrete feiten op, behalve dat leerlingen uit de school van Knevel 'spoorloos' zouden zijn verdwenen of onder verdachte omstandigheden zouden zijn overleden. "Wij hebben een foto van Sandra", riep Knevel tegen de rechtbank, maar die smoking gun stelde ook al niets voor. Sandra zou naar het buitenland zijn vertrokken. Meer weet Knevel niet. 

De grootste fout die het illustere gezelschap heeft gemaakt is dat ze niet konden wachten om het nieuws naar buiten te brengen. Het was immers de bedoeling om met deze 'onthullingen' Van Dissel in het diskrediet te brengen, waarna de coronamaatregelen vanzelf zouden worden opgeheven. 

Na een aaneenschakeling van losse flodders. waarbij Kat uit frustratie de telefoonverbinding verbrak, legde de advocaat van Bodegraven uit dat dagelijks een 'niet te vermijden mand vol giftig fruit wordt uitgeserveerd'. Bijna niemand van de mensen die genoemd worden door het drietal durft zich in deze zaak te voegen omdat 'mensen vrezen voor de volgers van de complotdenkers'.  Hij deed de zaak af als een 'heel lelijke kopie van QAnon en het zogeheten #pizzagate.'

Uitspraak 8 juli of eerder indien mogelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten