vrijdag 15 oktober 2021

Huig Unplugged

Om de spanning op te voeren speelde 'klokkenluider' Huig Plug zojuist nog even spannende muziek af voor de rechtbank Rotterdam, die de Katwijker geheel volgens verwachting een contactverbod heeft opgelegd en hem heeft bevolen om meerdere tweets en video’s te verwijderen.

Plug had zich op de geruchtmakende zaak Lisa gestort en al gelijk ging het mis toen de klokkenluider onder meer op Het Binnenhof begon te zwaaien met een zogenaamde prijslijst van kinderverkrachters, wat gewoon een of ander Exact sjabloon bleek te zijn met veelvuldig gebruikte IT termen als 'kind' en 'ouders'.

Daarnaast bracht hij een raadsheer en haar echtgenoot in verband met vermeend kindermisbruik en een pedonetwerk. Plug is gewapend met megafoon ook enkele keren bij het huis van de raadsheer geweest en heeft daar diverse beschuldigingen geuit, aangereikt door de rancuneuze ex-vrouw van de echtgenoot.

En wat je al weken zag aankomen: De achterliggende beschuldiging aan de echtgenoot ontberen volgens de rechtbank 'elke steun in de feiten'. De ex-echtgenote en dochter van de echtgenoot van de raadsheer hebben aangifte gedaan van seksueel misbruik. Het Openbaar Ministerie heeft de zaken tegen de echtgenoot geseponeerd omdat na onderzoek voor enige verdenking (van de echtgenoot van de raadsheer) geen grond bestond. Een daaropvolgende artikel 12 Sv-procedure en een tweede beoordeling door een andere officier van justitie hebben niet tot een ander oordeel geleid.

Plug moet binnen 24 uur alle tweets die ter discussie zijn gesteld verwijderen en verwijderd houden.

De man mag de onrechtmatige beschuldigingen aan de raadsheer niet meer op het internet of anderszins in het openbaar uiten. Ook het noemen van haar naam, in alle denkbare varianten, met de beschuldigingen in verband brengen is niet toegestaan.

Naast het verwijderen van de onlineberichten wordt Plug ook een contactverbod opgelegd van twee jaar. Ook mag hij, gedurende een periode van twee jaar, niet binnen een straal van 200 meter van het woonhuis van de raadsheer komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten