vrijdag 8 oktober 2021

Klokkenluider van justitie

Huig Plug behoort al enige tijd tot het vaste meubilair van het Binnenhof. De werkeloze Plug profileert zich als klokkenluider van justitie, samen met zijn kennelijk al even werkeloze neef die de camera hanteert. Weer of geen weer, de Katwijker lijkt er niet meer weg te slaan.

Plug trok ooit aan de bel over brandgevaar, procedurefouten en racisme binnen het gevangenisziekenhuis in Scheveningen, waar hij werkte. Justitie erkende zijn klokkenluidersmelding niet en werkte hem eruit.

De hoogste ambtelijke baas van justitie, secretaris-generaal Siebe Riedstra, signaleerde al in 2019 dat Plug ‘in steeds schrillere bewoordingen ongefundeerde beschuldigingen en insinuaties uit aan het adres van de ambtelijke leiding van DJI en dit departement.'

Het aardige aan Plug is dan hij nagenoeg iedere ambtenaar in Den Haag kent, hoewel de genegenheid zelden wederzijds is (zijn ex gaat met Sander Dekker). En waar hij eerst nog netjes en rustig de aandacht vroeg voor de 'misstanden' binnen de DJI, heeft de Katwijker zijn repertoire inmiddels uitgebreid, al blijft dat opvallend vaak steken in een hoop losse flodders met als vast gegeven schuld door associatie. Een hoop namedropping waaraan vaak geen touw is vast te knopen.

Langzamerhand zie je Plug steeds verder afglijden. Als hij ook maar een keer lacherig wordt genoemd in een podcast van de Haagse parlementaire verslaggevers van de NOS, gaat Plug verhaal halen bij de redactie ('Ik ben geframed') en een parodieaccount moet binnen 24/7 verwijderd anders zwaait er wat. Zelf is Plug al eens zijn Twitter account kwijtgeraakt wegens onbehoorlijk gedrag.

Inmiddels is het al zover dat hij voor de rechter moet komen. Plug heeft zich gestort op de zaak 'Lisa', een kind waarvan de moeder beweert dat ze is misbruikt door de Haagse elite, waaronder haar ex, de vader van het kind.

Het radioprogramma Argos heeft ooit in zeer voorzichtige termen aandacht voor deze zaak gevraagd, waarin ook de onvermijdelijke Joris Demmink weer opduikt als een van de vermeende daders. Plug plaatst allerlei tekeningen van Lisa op Twitter waarin zij Demmink met naam en toenaam noemt. De vraag is echter of de moeder niet zodanig op het kind heeft ingepraat, in een poging om de daders te achterhalen, dat Demmink een rol in haar beleving is gaan spelen. Maar voor Plug zijn die tekeningen uiteraard bewijs.

Met megafoon heeft Plug buurtbewoners gewaarschuwd voor de vader en zijn vriendin, een raadsvrouw uit Leiden. Die landsadvocaat Kingma heeft ingeschakeld om deze verbale terreur te stoppen. Het verweer van Plug is zo zwak, dat je al kunt raden hoe dit gaat aflopen. Die mag blij zijn als het bij een rectificatie blijft. Uitspraak op 15 oktober.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten